05 Ağustos 2014 14:28

BTS: YHT'de arızanın sebebi yoğun yağmur değil

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Ankara-İstanbul arası yüksek hızlı trende (YHT) 2 Ağustos günü gerçekleşen trafo patlamasının TCDD'nin iddia ettiği gibi 'yoğun yağmur' olmadığını açıkladı.

BTS: YHT\'de arızanın sebebi yoğun yağmur değil
Paylaş

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Ankara-İstanbul arası yüksek hızlı trende (YHT) 2 Ağustos günü gerçekleşen trafo patlamasının TCDD'nin iddia ettiği gibi “yoğun yağmur” olmadığını açıkladı. Hattın hazırlıklar tamamlanmadan açılması nedeniyle yetersiz güçteki trafonun yapılan sözleşmeye aykırı olmasına rağmen TCDD tarafından kabul edildiğini belirten sendika, kazaya davetiye çıkaran bu olumsuzluklara ses çıkaran demiryolu çalışanlarının da baskı altına alındığını ifade etti.

BTS, daha önce açıkladığı raporla YHT'nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi siyasi şov amacıyla hazırlıkları tamamlanmadan açıldığı uyarısı yapmış, Başbakan Erdoğan'ın katıldığı açılışta arıza yaşanması da sendikayı doğrulamıştı. Son olarak 2 Ağustos günü Ankara'dan hareket eden YHT Köseköy'de, İstanbul'dan hareket eden tren de İzmit Garı'nda 3 saat boyunca bekletilmişti. TCDD, rötarın gerekçesini “yağmur nedeniyle hasar gören trafo” diye açıklamıştı.

BTS konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Yüksek hızlı trenlerin aynı noktada arızalanıp yolda kalmasının nedeni trafo patlamasıdır. Ancak trafo patlamasının sebebi TCDD yönetimince açıklandığı gibi şiddetli yağmur değildir. Bir an önce hattı açma, bitmemiş tamamlanmamış hattı açma ısrarı sonucu yetersiz güçteki trafo, sözleşme şartlarına uygun olmadığı halde kabul edilmiştir. Bu sistemin alelacele kabulünün yapılmış olması trafonun gücünün yetersiz olduğu halde kabul edilmesi aynı noktalarda yaşanan kazanın temel sebebidir. Bu eksiklik için itiraz eden çalışanlarımızda baskı altında olumsuzluklara göz yummaları istenmekte, kabul etmeyenler ise servis harici görevlendirilmektedir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Göğüs hastanesi için yanlış karar Bağdat’tan döndü’

SONRAKİ HABER

İhsanoğlu: 18 milyon pusula fazla basılmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...