30 Haziran 2011 09:16

‘Salah sebest bırakılsın’

İNSAN Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Birleşik Krallık Büyükelçiliği’ne gönderdiği mektupla İngiltere’de gözaltına alınan İnsan Hakları Savunucusu Raid Salah’ın serbest bırakılmasını istedi.MAZLUMDER, sivil toplum kuruluşlarının daveti ile 25 Haziranda İngiltere’ye giden Raid Salah&rsq

‘Salah sebest bırakılsın’
Paylaş

İNSAN Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER), Birleşik Krallık Büyükelçiliği’ne gönderdiği mektupla İngiltere’de gözaltına alınan İnsan Hakları Savunucusu Raid Salah’ın serbest bırakılmasını istedi.

MAZLUMDER, sivil toplum kuruluşlarının daveti ile 25 Haziranda İngiltere’ye giden Raid Salah’ın gözaltına alınmasına tepki göstererek,  Salah’ın serbest bırakılmasını istedi. İngiliz Büyükelçiliğine gönderdikleri mektupta, Salah’ın yasal yollardan İngiltere’ye girdiğini belirten MAZLUMDER, Salah’ın 29 Haziranda İngiliz Parlamentosunda organize edilen “Kudüs’te Adalet ve Barış” konulu programa katılamadan hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasını eleştirdi.

“Raid Salah’a yapılan bu hukuksuz muamele özelde Filistinlilere, genelde İslam dünyasına ve tüm insan hakları savunucularına yapılmıştır” diyen MAZLUMDER, Salah’ın serbest bırakılarak, fikirlerini özgürce ifade edebileceği ortamın kendisine sağlanmasını talep etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Çocuk (H)aklı’ Kuruçeşme’de

SONRAKİ HABER

Tarihi ihlalciler: ABD ve İsrail

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...