04 Ağustos 2014 21:37

Gazze'de 72 saatlik ateşkes anlaşması

Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanan Filistinli direniş örgütlerinin temsilcileri yarın sabah 08.00'dan itibaren başlamak üzere 72 saatlik ateşkes konusunda anlaştılar.

Gazze\'de 72 saatlik ateşkes anlaşması
Paylaş

Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanan Filistinli direniş örgütlerinin temsilcileri yarın sabah 08.00'dan itibaren başlamak üzere 72 saatlik ateşkes konusunda anlaştılar. Mısırlı yetkililer İsrail'in de ateşkesi kabul ettiğini duyurdu.

İsrail, daha önce yaptığı açıklamada bir daha Hamas'la ateşkes konusunda görüşmeyeceğini dile getirmişti. Ordu Sözcüsü Moti Almoz'un bugün yaptığı bir başka açıklamada ise ordunun tünelleri yok etse de Gazze'den ayrılmayacağı belirtildi. Almoz, "Ayrılmayacağız. Daha yapılacak görevlerimiz var" ifadesini kullanmıştı. Filistin direniş örgütleri ise Gazze'ye yönelik işgal, kuşatma ve ambargonun kaldırılması konusunda hemfikir.

SALDIRILAR SÜRDÜ

İsrail'in Gazze şeridine yönelik saldırıları 28. gününde de devam ederken, ordunun tek taraflı 7 saatlik ateşkes kararına rağmen ölümler devam etti. İsrail ordusunun hava saldırılarında 2 Filistinli çocuk yaşamını yitirirken Pazartesi gününün bilançosu en az 21 ölü oldu.

Yeniden inşası ise 5 milyar dolara ihtiyaç olduğu belirtilen Gazze'nin enkazlarından da cansız bedenler çıkarılmaya devam ediliyor. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kidra, bugün 32 kişinin enkaz altından ölü olarak çıkarıldığını duyurdu.

28 gündür süren saldırılarda çoğunluğu sivil 1865 kişi yaşamını yitirdi, on bini aşkın kişi yaralandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

\'Sabır taşı çatladı, 1 hafta içinde müzakere süreci başlamalı\'

SONRAKİ HABER

90 milyon yaşında timsah fosili bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa