04 Ağustos 2014 19:58

Medya operasyonu mu geliyor?

115 polisin gözaltına alınmasının ardından hükümete yakın sosyal medya hesaplarında, adliye ve polis muhabirlerine de operasyon yapılacağı iddiaları dile getirilmeye başladı.

Medya operasyonu mu geliyor?
Paylaş

115 polisin gözaltına alınmasının ardından hükümete yakın sosyal medya hesaplarında, adliye ve polis muhabirlerine de operasyon yapılacağı iddiaları dile getirilmeye başladı.
Zaman’dan Elif Eşit’in haberine göre, “Gazetecilere gözdağı mı veriliyor?​” sorusunu akıllara getiren iddialar, MİT tarafından yönetildiği ileri sürülen GizliArşiv adlı Twitter hesabından dillendiriliyor.
GizliArşiv adlı hesap önceki gün gözaltına alınacak gazetecilerin listesini verdi. Gazetecilere yönelik atılacak adımın polis operasyonunun devamıymış gibi gösterilse de, soruşturmanın İzmir’de yürütülen askeri casusluk davasıyla ilgili yapılan haberler hakkında olduğu ileri sürüldü.
22 Temmuz’daki operasyondan sonra hükümete yakın gazeteler ve İnternet sitelerinde operasyonların yargı ve medya ayağının da olacağı yönünde haberler yapılmaya başlanmıştı.
@GizliArşiv, şunları yazdı: “Paralel yapının Emniyet ve Yargı ayağına yeni bir operasyon başlamak üzere. Önümüzdeki hafta operasyon kapsamında gözaltına alınacakları açıklıyoruz: 1. Eski İzmir Cumhuriyet Savcısı Z.K, Eski istihbarat Daire Başkanları Ramazan Akyürek, Ömer Altıparmak ile İzmir İl Emniyette açığa alınan M.A.Ş, Organize Suçlarla Mücadele Md. M.E, Yardımcısı T.A, Mali Suçlar Md. E.G, TEM’den H.İ.G. ve R.Ü, ... Bayram Kaya (Zaman) Turan Görüryılmaz (Bugün), Arzu Yıldız ve Hüseyin Özay (Taraf). Bu isimlerle başlayan gözaltılar genişleyerek devam edecek. Bu kumpası kuran ve yönetenler mutlaka tutuklanacaklar. Bizden söylemesi...” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

soL bu hafta yeniden bayilerde

SONRAKİ HABER

Barzani: Savunma dönemi bitti, IŞİD\'i her yerden kovacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...