05 Ağustos 2014 06:00

‘Gece’nin mekanı Damlacık

Ulaştırma Bakanlığı tarafından inşa edilen Konak tünelleri gerekçe gösterilerek, mahalle halkının evlerini terk etmelerinin istendiği Damlacık, film seti oldu.

‘Gece’nin mekanı Damlacık
Paylaş

Ulaştırma Bakanlığı tarafından inşa edilen Konak tünelleri gerekçe gösterilerek, mahalle halkının evlerini terk etmelerinin istendiği Damlacık, film seti oldu.

Erden Kıral’ın yönetmenliğini üstlendiği “Gece” filminin çekimleri tarihi semtte gerçekleşti. Başrollerinde Nurgül Yeşilçay ve Mert Fırat’ın yer aldığı filmin çekimlerinde mahalle halkı da rol aldı.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da film ekibini çekimler sırasında ziyaret etti. Set çalışanlarına başarılar dileyen Başkan Pekdaş, İzmir’in kent tarihinde çok önemli bir yere sahip olan Damlacık’ın önemli bir filmde yer alacak olmasından ötürü yönetmen Erden Kıral’a teşekkür etti. Pekdaş, Konak-Yeşildere Tünelleri gerekçe gösterilerek tarihi semtin yok edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Damlacık’ın doğal bir film platosu olduğunu belirten Yönetmen Erden Kıral ise, evlerini terk etmek istemeyen Damlacık sakinlerine destek verdi. Damlacık’ın korunması gerektiğini dile getiren Kıral, “Damlacık İzmir’in kalbi. Tarihi bir yer. Manzarasıyla, sokaklarıyla her anlamda çok güzel bir semt. Ben filmlerimde hep doğallıktan yana oldum. Bu yüzden değerlerimizi korumak gerektiğine inanıyorum. Damlacık’ın yanı sıra Basmane, Gürçeşme ve Gültepe semtlerinde de çekimlerin yapıldığı “Gece” filminin oyuncu kadrosunda Nurgül Yeşilçay ve Mert Fırat’ın yanı sıra İlyas Salman, Vildan Atasever, Teoman Kumbaracıbaşı, Ayça Damgacı, Hakan Karahan, Hakan Yufkacıgil ve Nur Sürer yer alıyor. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rodriguez’in öyküsü Açıkhava’da

SONRAKİ HABER

Yeni dönem dizileri...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...