04 Ağustos 2014 19:23

Demirtaş: Ortak vatanda birlikte üretelim, birlikte yönetelim

Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Ağrı'da düzenlenen mitingde 'Bu ortak vatanda, demokratik ulus anlayışıyla 'birlikte üretelim, birlikte yönetelim' dedi.

Demirtaş: Ortak vatanda birlikte üretelim, birlikte yönetelim
Paylaş

Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Ağrı'da düzenlenen mitingde "Bu ortak vatanda, demokratik ulus anlayışıyla 'birlikte üretelim, birlikte yönetelim" dedi.

Ağrı'da düzenlenen mitingde konuşan HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, mezhepçilik ve ırkçılıktan kimseye fayda gelmeyeceğini bildirdi. Selahattin Demirtaş, "Sizi inkar etmeden, Aleviyi inkar etmeden kimse birbirini dışlamadan, birbirinini tehdit olarak görmeden bu ortak vatanda demokratik ulus anlayışıyla 'birlikte üretelim, birlikte yönetelim' mesajını herkes yüreğinde hissediyor. Ve bu nedenle korkmuş durumdalar. Bak dikkat et halen mezhepçilik ve milliyetçilik üzerinden bize saldırıyorlar. Mezhepçilikten ırkçılıktan kimseye fayda gelmez. Suriye'de Musul'da yaşananlara, Filistin'de yaşananlara bir bakalım. Şimdi eğer Filistin'deki halklar, Irak'taki halklar yanyana durabilselerdi, birbirinden nefret etmeden aynı sofrada yemek yiyebilselerdi, aynı meydanda yan yana durup aynı yürekle slogan atabilse, aynı özgürlük hayali için aynı kardeşlik hayali için birlikte mücadele etseydi, bu felaketler başlarına gelir miydi?" dedi.

ŞENGAL'E DEĞİNDİ

Bu konularda büyük emperyalist güçlerin ortalığı karıştırdıklarını da hatırlatan Demirtaş, ancak yaranın açık tutulması durumunda enfeksiyon kapacağını hatırlattı. bu nedenle bu yaraları toplumun iyileştirmesi gerektiğini belirten Demirtaş, "Bu yaraya bizim merhem olmamız lazım. Allah'ın barış ve hoşgörü olarak gönderdiği İslam adına yapıyorlar. Onların ne İslamla ne Hazreti Peygamberle ne de kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'le alakası yok. Kuran'ın, Peygamberin, Allah'ın böyle bir emri yok. Şimdi Şengal'de işte sayıları bile artık yeryüzünde parmakla sayılabilecek kadar az kalmış Yezidi halkı orada eğer sahipsiz kalırsa binlerce kadın çocuk katledilecek. Neden? Mezhepçilik yaptıkları için. Benim mezhebimi kabul edeceksin diyor. 'Benim dünya görüşümü, din anlayışımı sana zorla kabul ettireceğim' diyor. 'Etmezsen katlederim' diyor. Ama biz dayanışma içinde olacağız" diye konuştu.
Dini inançları, mezhepleri nedeniyle katliama uğrayan bütün halkların yanında olacaklarını vurgulayan Selahattin Demirtaş, bu topraklarda barbarlığın değil kardeşlik hukukunun geçerli olacağını belirtti. Bunları Kürtlüğe, Zazalığa, Sünni ya da Aleviliğe dayanarak değil, insanlığıa dayanarak yapacaklarına dikkat çeken Demirtaş, bu oyunları bozmak zorunda olduğumuzu, bozmamız halinde ise başımıza felaketler getireceklerini bildirdi.

ZAZA, ALEVİ DİYEREK YUHALATIYOR

Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bizi bu yüzden meydanlarda Zaza, Alevi diye yuhalatıyor. Sırf koltuk sevdası uğruna. Sırf Çankaya uğruna bizim etnik kimliğimizi yuhalatıyor. Kusura bakmasın, biz kendimizi inkar ederek bugüne gelmedik. Öyle gömlek değiştirerek bizi yetiştiren hareketi, partiyi inkar ederek gelmedik. Ama sen içinden çıktığın bütün partileri inkar ettin. İşte bizim Cuımhurbaşkanlığı adaylığımız bu kadar kıymetlidir. Biz de Kürt ırkçılığı yaparak Sünnicilik yaparak oy toplamayı biliriz ama tehlikelidir tehlikeli. Kafanıza ırkçılık girdi mi bir defa kendi ırkınızdan olmayanlarla asla aynı sofrada yemek yemezsiniz. Aynı şehirde yaşamak istemezsiniz. Ya onları öldürüp katledeceksiniz ya da sürgün edeceksiniz. Tarihte bunların hepsi yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Biz bu oyunlara düşmeyeceğiz kardeşlerim. Seni yetiştiren bütün liderleri, kanaat önderlerini inkar ettin. Rahmetli Erbakan'ı da Fethullah Gülen'i de inkar ettin. Hepsini inkar ede ede hepsini sata sata bugünlere geldin. Biz öyle olmayacağız. Neysek oyuz." (Ağrı/DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Karataş, kadınlar için uygun değil’

SONRAKİ HABER

Gülen’den Erdoğan’a ‘paralel’li beddua

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa