04 Ağustos 2014 18:53

Eğitim Sen: Enflasyon farkı ödenmeli

Eğitim Sen, AKP hükümeti ile Memur Sen arasında imzalanan toplusözleşme nedeniyle kamu emekçilerini sefalet zammına mahkum edildiğini vurguladı.

Eğitim Sen: Enflasyon farkı ödenmeli
Paylaş

Eğitim Sen, AKP hükümeti ile Memur Sen arasında imzalanan toplusözleşme nedeniyle kamu emekçilerini sefalet zammına mahkum edildiğini vurguladı.  Sendikadan yapılan açıklamada, 2014 maaş zammının geçen altı ay içinde tamamen eridiği belirtilerek, son 12 yılda kamu emekçilerinin ücretlerinde yaşanan erimenin telafi edilmesi talep edildi.

Hükümet ile Memur-Sen arasında geçen yıl imzalanan toplu iş sözleşmesi uyarınca kamu emekçilerinin maaşlarında Ocak ayında net 125 lira artış yapılırken, 2014 yılı için enflasyon farkı ödenmediği hatırlatıldı. 2014'ün ilk 6 ayında enflasyon oranı tüketici fiyatlarında  yüzde 6.18 olarak gerçekleştiğine dikkat çekilen açıklamada, “2014 maaş zamları şimdiden buharlaşmıştır” tespiti yapıldı.

Ek ders ücretleri, eş ve çocuk yardımında da enflasyon farkın ödenmeyecek olmasının mağduriyeti daha da arttırdığı belirtilen açıklamada, “Bugüne kadar her yıl enflasyon zammı alan kamu emekçileri, hesap kitap bilmeyen, en temel matematik bilgilerinden bile yoksun olan hükümet yandaşı konfederasyon yüzünden, ilk defa enflasyon farkı alamamış, enflasyon oranının hızla artması nedeniyle bugüne kadar yaşanabilecek en büyük mağduriyetle karşı karşıya bırakılmıştır” denildi.  

Kamu emekçilerinin yüksek enflasyon rakamlarından kaynaklı gelir kayıplarının karşılanması ve geçmiş yıllarda olduğu gibi enflasyon farklarının ödenmesi talep edilen açıklamada, kamu emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı ekonomik mağduriyetlerin giderilmesi için öncelikle artan oranlı vergi dilimi uygulamasına son verilmesini talep edildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Hasta tutsaklar vicdan meselesidir’

SONRAKİ HABER

Cinsel taciz sanığı intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...