05 Ağustos 2014 06:32

‘Hasta tutsaklar vicdan meselesidir’

Manisa Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYDER), Turgutlu Belediyesi Anfi Tiyatroda düzenlediği şölenle hasta tutukluların durumuna dikkat çekti.

‘Hasta tutsaklar vicdan meselesidir’
Paylaş

Manisa Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TAYDER), Turgutlu Belediyesi Anfi Tiyatroda düzenlediği şölenle hasta tutukluların durumuna dikkat çekti. Dün akşam düzenlenen şölene HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Kürt Bilgesi Musa Anter’in kızı Rahşan Anter, Sanatçılar Rojda, Adıl Berti ve Dodan’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Şölende konuşan TAYDER İzmir Şube Başkanı Musa Karbadağ, hasta tutukluların sağlık durumunun her geçen gün daha fazla ağırlaştığına vurgu yaptı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise, müzakere sürecinin en temel şartlarından birisinin hasta tutuklular  sorunu olduğunu belirterek, “Hasta tutsak yoldaşlarımız özgür olmadıkları müddetçe demokratik çözüm ve barış sürecinin ilerlemesi mümkün değildir. Hasta tutsaklar meselesi insanı ve vicdani bir meseledir” dedi. Hasta tutukluların hâlâ cezaevinde tutulmasının Kürt düşmanlığının sonucu olduğuna dikkat çeken Aydoğan “Ölüm sınırındaki hasta devrimci tutsaklara AKP’nin yaklaşımı bir düşman yaklaşımıdır” diye konuştu. (Manisa/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mahalle halkı cinsel tacize isyan etti

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Enflasyon farkı ödenmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...