04 Ağustos 2014 16:45

Salih Müslim: Askeri Konsey kurulmalı

IŞİD'in Êzidi halkına yönelik saldırılarını değerlendiren PYD Eş Başkanı Salih Müslim, KDP ve YNK'ye seslenerek Askeri Konsey kurulması çağrısında bulundu. Müslim, "İnsanlarımızı korumamız için yapılacaklara bu konsey karar versin" dedi.

Salih Müslim: Askeri Konsey kurulmalı
Paylaş

IŞİD'in Êzidi halkına yönelik saldırılarını değerlendiren PYD Eş Başkanı Salih Müslim, KDP ve YNK'ye seslenerek Askeri Konsey kurulması çağrısında bulundu. Müslim, "İnsanlarımızı korumamız için yapılacaklara bu konsey karar versin" dedi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, İMC TV’ye bağlanarak IŞİD'in Şengal ve Rabia bölgelerine saldırılarını değerlendirdi. IŞİD'in Şengal'de Êzidi halkını katliamdan geçirmeye çalıştığına dikkat çeken Müslim, "Êzidi halkımız bir katliamdan geçiriliyordu. Peşmerge halkı yüzüstü bırakıp kaçtı. YPG'den böyle bir günde bir tutum bekleniyordu onu yaptı" dedi.

Rabia'da çatışmaların yaşandığını ve YPG güçlerinin bölgeyi IŞİD'den geri aldığına işaret eden Müslim, YPG'nin Şengal dağında bir koridor açtığını ve sivillere ulaştığını kaydetti. Rojava halkı ve silahlı güçlerinin yaşanan bu olaylara sessiz kalamayacağının altını çizen Müslim, "Yüzlerce YPG ve Ezidi genci Şengal'de savaşıyor. Bu tehlikeye karşı omuz omuza savaşıyorlar. Bazı peşmergeler de var. Şiddetli çatışmalar sürüyor" şeklinde konuştu.

KDP Peşmergelerinin Şengal'de çatışmadan çekilmesine de değinen Müslim, "Halk görüntülerde söyledi. Peşmerge onları yalnız bıraktı. IŞİD ile Peşmerge hiç savaşa girmedi bu bölgede. Çatışma olmadan geri çekildiler. Muhakkak bir yanlışlık var, yanlış bir talimat verilmiş olabilir. Yoksa peşmergeler çatışmadan kaçmaz diye düşünüyorum" diye konuştu.

KÜRDİSTAN'IN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKILMALIDIR

Bir yıldan bu yana ulusal kongrenin yapılması için uğraştıklarının altını çizen Müslim, özellikle askeri konseyin oluşturulması için çabalar içinde olduklarını belirterek, "Çağrılarda bulunduk. Askeri bir konsey kurulmalıydı. Askeri konseyde YPG de yer alır. Beraber yaşadığımız insanların korunması için bu konsey karar versin. Ama buna yanaşılmıyor ve kabul etmiyorlar. Halkın iradesine saygı göstermek gerekiyor. Kürdistan'ın değerlerine sahip çıkılmalıdır" dedi.

YALANLAR AÇIĞA ÇIKIYOR

Rabia'nın IŞİD'den temizlenmesi konusunda özellikle KDP'ye yakın yayın organlarında çıkan "Rabia'yı KDP peşmergeleri kurtardı" haberlerine tepki gösteren Müslim, "Bazıları kafa karıştırıyor. Her şey ortada, gerçekler ortadadır. Bunlar görmezden geliniyor. Biraz gerçekleri görmek gerekiyor halk bunları görüyor. Yalanlar açığa çıkıyor bir şekilde" diye konuştu.

ABD'DEN BİR ŞEY BEKLEMİYORUZ, ELİMİZDE OLANI KULLANACAĞIZ

KDP'nin IŞİD ile savaşmak için ABD'den ağır silah yardımı istemesi konusuna değinen Müslim, YPG'nin böyle bir talebinin bulunmadığını belirterek, " İhtiyacımız var ama elimizde olanı kullanacağız. Biz kimseden bir şey beklemiyoruz halkımız ne istiyorsa onu yapıyoruz" şeklinde konuştu. Rojava'ya göç eden Şengal halkına her konuda yardımcı olacaklarının altını çizen Müslim, "Halkımız elinden geleni yapıyor" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Muhabirler insandır

SONRAKİ HABER

Altın Portakal’da kısa film zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...