04 Ağustos 2014 16:42

MEB’e Bilal ayarı

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, parti genel merkezinde yaptığı basın toplantısında Bilal Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜRGEV yöneticilerinin bulunduğunu iddia ettiği konuşma tapesini dinletti. Tekin, “Bilal Erdoğan sadece parayı sıfırlamakla yetinmemiş aynı zamanda milli eğitimin nasıl sıfırlanacağıyla da meşgul olmuş, ama, onunla da yetinmemiş büyükşehirlerde TÜRGEV’e devredilen veya devredilecek arsaların imar uygulamalarının nasıl olması gerektiği organizasyonunu da kendisi yapmış” dedi.

MEB’e Bilal ayarı
Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, parti genel merkezinde yaptığı basın toplantısında Bilal Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜRGEV yöneticilerinin bulunduğunu iddia ettiği konuşma tapesini dinletti. Tekin, “Bilal Erdoğan sadece parayı sıfırlamakla yetinmemiş aynı zamanda milli eğitimin nasıl sıfırlanacağıyla da meşgul olmuş, ama, onunla da yetinmemiş büyükşehirlerde TÜRGEV’e devredilen veya devredilecek arsaların imar uygulamalarının nasıl olması gerektiği organizasyonunu da kendisi yapmış” dedi. Eğitime de Bilal’in karar verdiğini söyleyen Tekin, “Anladık ki, bu ülkenin milli eğitim bakanı yok, Bilal’ı var. Eğitime de Bilal karar veriyormuş” diye konuştu.

BİLAL EĞİTİMİ DE SIFIRLAYACAK
Başbakan Erdoğan’ın, adı yolsuzluk skandallarıyla anılan oğlu Bilal’in yeni bir ses kaydı çıktı. Bilal’e ait olduğu ileri sürülen ses kaydında, Bilal kızlı-erkekli eğitime karşı çıkıyor; eğitimi dizayn ediyor. İnternet’e düşen yeni ses kaydındaki iddialara göre Milli Eğitim Bakanlığının yapması gereken toplantıyı Bilal Erdoğan ve dinci vakıfların temsilcileri yaparak eğitime dair bir dizi kararlar alıyorlar. Hangi sıfat ve yetkiyle yapıldığı belli olmayan bu toplantıda Milli Eğitim politikaları belirleniyor. Bu toplantıda alınan kararlar toplantıdaki bürokratlar aracılığıyla MEB yönetimince hayata geçirileceği vurgulanıyor. 5’li koordinasyon denilen bu yapıda TURGEV başkanı olarak Bilal Erdoğan, İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), Ensar Vakfı, İlim Yayma Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti başkanları ve milli eğitim bürokratları yer alıyor.

KIZLI ERKEKLİ OKUL KALMAMALI

Ses kaydına göre özellikle Bilal Erdoğan’ın yönlendirmeleri dikkat çekiyor. İmam hatipli sayısındaki artıştan memnun olduğunu dile getiren Bilal Erdoğan, “Önümüzdeki yıllarda 1 milyona yakın imam hatip mezunu olacak artık kimse bunların önüne geçemez” diyor. Sayıdaki artıştan memnun olsa da hâlâ kız ve erkek imam hatiplilerin aynı okulda olmasını kendine dert edinen Erdoğan bir an önce bunların da ayrılması ve kız ve erkek imam hatip okulları haline getirilmesi gerektiğini vurguluyor.
Nereden yetki aldıkları belli olmayan bu 5’li koordinasyon ilçelerdeki temsilcileri aracılığıyla imam hatip sayılarını artırmak ve imam hatip olmayan okullarda da belirlenecek öğretmenler aracılığıyla seçmeli ders sayısının artırılmasıyla buraların da birer imam hatibe dönüştürülmesini istiyorlar.

ÖĞRETMEN KONTENJANLARI ‘SAĞLAM’ TUTULMALI

Bütün okulların imam hatibe dönüştürülebilmesi için öğretmen kontenjanlarının “sağlam” tutulmasını isteyen Bilal Erdoğan’a ait olduğu iddia edilen ses, atamaların buna göre yapılmasını istiyor.

YURTLARDA DA AYRI KAMPÜS OLMALI

Bilal Erdoğan’a ait olduğu ileri sürülen ses Kredi ve Yurtlar Kurumunun bünyesindeki öğrenci yurtlarından da memnun olmadığını dile getiriyor.  Aynı ses, mevcut dini yurtların ihtiyacı karşılamadığını bu yüzden devlet yurtlarının da dinci yurtlar gibi planlanması gerektiğini söyleyerek, “Kız-erkek ayrı kampüslerde kalırlarsa hoşumuza gitmeyen şeylerin ortaya çıkmasını da engellemiş oluruz” diyor.

KÜRTÇE İMAM HATİP

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile toplantı yapan Ensar Vakfı  Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün toplantıda Kürtçe imam hatip açılmasını tavsiye ettiklerini söylüyorlar. Başkanlara ait olduğu iddia edilen sesler bu önerilerinin AKP’nin elini güçlendireceğini ve Bakan tarafından çok sıcak karşılandığını ileri sürüyorlar. Bakanın başka konularda da birlikte çalışmak istediklerini aktarıyorlar.

AFET YASASINI BİLE KULLANMAK İSTİYORLAR
Toplantıya katılan bürokratlar, okullarda yönelik arsa tahsisi ve imar izinleri konusunda da kapatılan il özel idaresindense Afet yasasında kapsamında kurulan İSMEP ile iş bitirmenin daha kolay olduğunu söylüyor. Aynı bürokratlara ait olduğu iddia edilen sesler, toplantıya katılanlara daha fazla imam hatip açılması için tüm kaynakların seferber edileceği teminatını veriyorlar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Topbaş birtakım sinyaller verdi

SONRAKİ HABER

Muhabirler insandır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...