04 Ağustos 2014 16:02

Sütaş işçisi mücadelede kararlı

Tek Gıda- İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan işçilere destek amacıyla başlatılan ‘Sütaş ürünlerini boykot’ kampanyası haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle Sütaş patronu tarafından şikayet edildi.

Sütaş işçisi mücadelede kararlı
Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

Tek Gıda- İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan işçilere destek amacıyla başlatılan ‘Sütaş ürünlerini boykot’ kampanyası haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle Sütaş patronu tarafından şikayet edildi. 31 Temmuz’da polis tarafından Tek Gıda İş’in İzmir 7 No’lu Şubesi ve İstanbul Avrupa yakası şubeleri polis tarafından basılarak ‘Sütaş ürünlerini boykot et’ yazılı stickerlar toplatıldı. Duruma tepki gösteren işçiler, “Bu baskılar bizi daha çok mücadele etmeye itiyor” dedi.

Atılan işçilerden Yunus Dağçal “Bunu merdiven altı üretim yapan bir firma bile yapmaz. İşçiyi yıldırmak için tezek dökmekten, jandarma müdahalesine kadar her yolu denediler. Kampanya bir karşılık bulduğu için de en son sendikamıza baskınlar yaptılar” dedi. Bu baskıların mücadelelerini geriletemeyeceğini ifade eden Dağçal, kampanyalarını daha da büyüterek sürdüreceklerini söyledi.

Tek Gıda-İş Bursa Örgütlenme Sorumlusu Suat Karlıkaya da Sütaş patronunun bu baskının ilk olmadığını, her gün farklı yöntemlerle işçilere uygulandığını anlattı. “Sütaş patronu işten atılan işçilerin çalışan işçilere seslenmesini engellemek için korna çalıyor. Sütaş’a ait ambulansın sirenlerini açıyor. İşçiler hemen araca bindiriliyor” diyen Karlıkaya, “Bu baskılar işçileri daha da mücadeleye itiyor ve birleştiriyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Hükümetin işten atılan işçiye çözüm önerisi: Git dava aç

SONRAKİ HABER

TRT’ye tüketici tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...