04 Ağustos 2014 15:52

Hükümetin işten atılan işçiye çözüm önerisi: Git dava aç

Sendikalaştıkları için işten atılan Zorlu Tekstil işçilerine Çalışma Bakanından ‘müthiş’ bir çözüm önerisi geldi. Bakan Faruk Çelik, “İşçiler dava açmalıdır” dedi.

Hükümetin işten atılan işçiye çözüm önerisi: Git dava aç
Paylaş

Mustafa MAYDA
İstanbul


Sendikalaştıkları  için işten atılan Zorlu Tekstil işçilerine Çalışma Bakanından ‘müthiş’ bir çözüm önerisi geldi. Bakan Faruk Çelik, “İşçiler dava açmalıdır” dedi.

Denizli’de Zorlu Tekstil Fabrikasında çalışan ve sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin durumunu Meclise taşıyan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in soru önergesine cevap geldi. Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tüzel’in, “Zorlu Tekstil Fabrikasında sendikaya üye oldukları için işten atılan işçilerin, sendikalı olarak işe iade edilmeleri konusunda Bakanlık olarak bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?​” sorusuna şu cevabı vermekle yetindi: “İşyerinde yapılan incelemede işçilerin sendikaya üye olma veya olmama konusunda zorlandıklarına ilişkili bir tespit yapılamadığından, iş sözleşmelerinin sendikal nedenle feshedildiğini düşünen işçilerin 4857 sayılı İş Kanununun 20. maddesi uyarınca işe iade davası açması gerektiği belirtilmiştir”

‘İŞÇİLER FAZLA ÇALIŞTIRILIYOR’

Ayrıca Tüzel’in işçilerin çalışma koşullarıyla ilgili sorusu da, “Söz konusu işyerinde ‘gece fazla mesai yaptırıldığı ve gece çalışmanın 7,5 saati aşıldığı’ iddialarına ilişkin olarak yapılan incelemede işçileri gece 7,5 saatten fazla çalıştırarak 4857 sayılı İş Kanununun 69. maddesine muhalefet eden işverenlik hakkında, aynı kanunun 104. maddesi uyarınca 1.293 lira idari para cezası uygulanması istenmiştir” şeklinde yanıtlandı.

ÖNCEKİ HABER

Mazlum Doğan için memleketi Karakoçan’da festival

SONRAKİ HABER

Sütaş işçisi mücadelede kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...