04 Ağustos 2014 13:58

Agos’a ırkçı tehdit

Türkçü Turancılar Derneğine ait ‘Ötüken Dergisi’, Agos gazetesini ve Yönetmen Fatih Akın’ı twitter üzerinden açıkça tehdit etti.

Agos’a ırkçı tehdit
Paylaş

Türkçü Turancılar Derneğine ait ‘Ötüken Dergisi’, Agos gazetesini ve Yönetmen Fatih Akın’ı twitter üzerinden açıkça tehdit etti.

Agos gazetesine geçtiğimiz perşembe günü son filmi ‘The Cut’ ile ilgili bir röportaj vermişti Fatih Akın. Filmde 1915 faciasından sağ kurtulan ve iki kızını arayan Ermeni bir adamın öyküsünün anlatıldığını duyurmuştu. Agos’a konuşan yönetmen, “Türkiye toplumunun bu filme hazır olduğunu düşündüğünü, en büyük umudunun ise filmin Türkiye’de gösterilmesi olduğunu”söylemişti.

Söyleşinin yayınlanmasının ardından kimi sanatçılar Hrant rolünü oynamak istediklerini sosyal medyadan Akın’a duyurmak için mesaj atmıştı. Diğer yandan ise sosyal medyadan Akın’a ve Agos’a tehdit mesajları atılmaya başladı. Bu tehdit mesajlarına son olarak ‘Ötüken Dergisi’ katıldı. “O film Türkiye’de tek bir sinemada yayınlanmayacak. Beyaz berelerimiz ve Azerbaycan bayraklı planörümüzle gelişmeleri takip ediyoruz. Hodri meydan!” şeklinde yayımlanan tehdit mesajında yönetmen Fatih Akın için de “PKK’ya yakınlığıyla bilinen Kürt yönetmen” ifadesi kullanıldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Biz hayatı öğretiyoruz, bayım!

SONRAKİ HABER

Çin’deki depremde ölü sayısı 398’e yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...