30 Haziran 2011 08:40

Erol Dora: Ya hep ya hiç

MARDİN’in Nusaybin ilçesinde Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutuklu vekillerin tahliye edilmemesi binlerce kişinin katıldığı kitlesel bir yürüyüşle protesto edildi.Yürüyüşte konuşan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Mardin Milletvekili Erol Dora, yaşanan engellemelere dikkat &ccedi

Erol Dora: Ya hep ya hiç
Paylaş

Yürüyüşte konuşan Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Mardin Milletvekili Erol Dora, yaşanan engellemelere dikkat çekerek, “Ya hepimiz Ankara’ya demokratik siyaset için gideceğiz ya da hiçbirimiz gitmeyeceğiz” dedi.

Önceki gün BDP Nusaybin İlçe Örgütü, Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutuklu vekillerin tahliye edilmemesini Musa Anter Parkı’ndan Mitanni Kültür Merkezine kadar düzenlenen kitlesel yürüyüşle protesto etti. Yürüyüşün yapıldığı bütün güzergahta yurttaşlar, zafer işareti yaparak yürüyüşe dahil oldu. Mitanni Kültür Merkezi önünde son bulan yürüyüşün ardından, yerel sanatçılar sahne alarak müzik dinletisi sundu.

SOMUT ADIM ATILMALI

Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, tutuklu bulunan Milletvekili Gülser Yıldırım’ın ve blokun diğer tutuklu vekillerinin serbest bırakılmasını talep etti. BDP Mardin İl Başkanı Sedat Dağ da, Hatip Dicle’nin sadece Diyarbakır milletvekili olmadığını belirterek, Dicle’nin bütün Kürt halkının vekili olduğunu söyledi. Erol Dora ise, Kürt halkının büyük bir başarıyla Meclise milletvekili gönderdiğini belirterek, Ankara’nın halkın üstünde bir güç tanımadığını söylediğini kendilerinin de aynı görüşte olduğunu ifade etti. Dora, bunu somut olarak görmek istediklerini belirtti. Dora, herkesi kucaklayacak bir anayasa istediklerini ifade ederek, “Ama maalesef şimdiden 6 arkadaşımız Meclise gidemediler. Biz de bir karar aldık. ‘Ya hep ya hiç’ dedik. Ya hepimiz Ankara’ya demokratik siyaset için gideceğiz ya da hiçbirimiz gitmeyeceğiz. Herkesi sağduyulu olmaya çağırıyoruz. Biz bu ülkenin geleceğini düşünüyoruz. Türkiye’de hiçbir ayrım yapılmadan bu sorunu çözelim” dedi. Herkesin halkın iradesine saygı göstermesi çağrısında bulunan Dora, tutuklu milletvekillerinin bir an önce tahliye edilmesini istedi. (MARDİN)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu Blok vekilleri için itiraz yapılacak

SONRAKİ HABER

Başbakan çözümsüzlükte ısrarlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...