04 Ağustos 2014 10:05

Demirtaş'tan TRT ekranından TRT'ye gönderme

Halkların ve değişimin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, TRT'de yayınlanan seçim konuşmasında, TRT'nin yanlı tutumunu ince bir göndermeyle eleştirdi. Demirtaş, "TRT gibi son derece tarafsız, objektif, bütün adaylara eşit yaklaşım sergileyen, hele hele bana karşı adalet ve nezaket örneğinin en muhteşemini sergileyen bu nadide kurumun ekranlarından sizlere seslenmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Demirtaş\'tan TRT ekranından TRT\'ye gönderme
Paylaş

Halkların ve değişimin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, TRT'de yayınlanan seçim konuşmasında, TRT'nin yanlı tutumunu ince bir göndermeyle eleştirdi. Demirtaş, "TRT gibi son derece tarafsız, objektif, bütün adaylara eşit yaklaşım sergileyen, hele hele bana karşı adalet ve nezaket örneğinin en muhteşemini sergileyen bu nadide kurumun ekranlarından sizlere seslenmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala cumhurbaşkanı adaylarının TRT konuşmaları da başladı. Dün akşam ilk olarak Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın seçim konuşması yayınlandı. Demirtaş konuşmasının başında ince bir göndermeyle TRT'nin adaylar arasındaki yanlı tutumunu eleştirdi. Demirtaş konuşmasına, "TRT gibi son derece tarafsız, objektif, bütün adaylara eşit yaklaşım sergileyen, hele hele bana karşı adalet ve nezaket örneğinin en muhteşemini sergileyen bu nadide kurumun ekranlarından sizlere seslenmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Demirtaş konuşmasında ayrıca, süreci sadece cumhurbaşkanlığı süreci olarak görmediklerini aynı zamanda özgür ve demokratik geleceğimizin, kardeşlik hukukumuzun yeniden tesis edilmesi konusunda bir aşama olarak değerlendirdiklerini söyledi. Türkiye toplumunda demokratik değişim ve dönüşüm talepleri olduğunu kaydeden Demirtaş, kutuplaşmadan dolayı esas sorunların konuşulmaya fırsat bulunmadığını bu sebeple de bu seçimde yurttaşların vereceği kararla demokratik bir değimin önünü açabileceklerini söyledi. Demirtaş, "Hali hazırdaki katılımdan uzak, demokrasiyle ilişkisi olmayan bu devlet sistemi Türkiye'yi ileriye taşıyamaz. Toplumun ve yurttaşların büyüdüğü, devletin ve iktidar alanının küçüldüğü bir demokratik düzene geçiş artık kaçınılmazdır" dedi.

Hedeflerinin devleti ele geçirmek olmadığını, ele geçirilen devleti halkın hizmetine sunmak olduğunu kaydeden Demirtaş, devletin çıkarlarını savunmayı değil, yurttaşın hak ve hukukunu esas alan bir sistemi inşa etmeyi amaçladıklarını söyledi. Demirtaş, "Çankaya'da engelli, gençlik, kadın ve inanç meclisleri, emek ve çevre meclisleri, köylü-çiftçi-esnaf meclisleri ile halkın yönetime katılmasını istiyoruz. 'İleri demokrasi' kılıfı altında ceberut bir devlet değil, radikal demokrasi anlayışıyla demokratik bir cumhuriyet yaratmak istiyoruz. Yeni yaşam çağrımız, inanç özgürlüğünedir. Tek din, tek mezhep, tek dil anlayışının Ortadoğu topraklarını, Gazze'yi, Rojava'yı, Irak ve Suriye'yi nasıl bir cehenneme çevirdiğini acı içinde izliyoruz. Dinler, mezhepler ve kimlikler arası gerilimin ve çatışmanın yol açtığı felaketleri durdurmamız gerekiyor. Herkesin özgürce ibadet hakkından yanayız, bugüne kadar devletin resmi din ideolojisine hizmet eden Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Cemevleri, farklı din ve inançlara ait tüm mekânlar yasal statüye kavuşturulmalıdır. Güvencesiz, taşeronlaşmış, sigortasız çalışma koşullarının ne derece vahim sonuçlar doğurduğunu Soma'da ve Şırnak'ta yaşadık. Tersanelerde, inşaatlarda, tekstil fabrikalarında ve diğer işkollarında yaşanan iş cinayetleri sonucunda bu gerçekle her gün yüzleşiyoruz. Bugün kadına söz ve iktidar alanı bırakmayan, kadın düşmanlığını kışkırtanlar, iktidar sahipleridir. Kadına yönelik her türlü şiddetin ve ayrımcılığın karşısında, eşitlikçi bir dünya için kadınların öncülüğünde çok uzun bir yol yürümemiz gerekiyor. Yok sayılan, üç çocuk yapın onun dışında başka bir şeye de karışmayın, karşınıza ilk çıkan kısmete de fazla uzatmadan evet deyin, dayatmasında bulunan bir anlayışa karşı en güzel cevabı siz verebilirsiniz. Eşitlik lafta değil, gerçek hayatta yaşanmalıdır. Gençliğin sorunlarıyla uğraşmak yerine gençliği bir asayiş sorunu olarak tanımlayarak zapt etmeye çalışan zihniyete karşı, yeni yaşam gençliğin sesi olacak. Yeni yaşamı bizlere gençler müjdeliyor. Çünkü bizim istediğimiz yeni dünyada, gençlik başa çıkılacak değil, başa çıkarılacak kesimdir" diye konuştu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

YAŞ toplantısı başladı

SONRAKİ HABER

Hamas lideri Meşal CNN’e konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa