30 Haziran 2011 08:32

Dersim’de çatışma: 2 HPG’li yaşamını yitirdi

DERSİM’de 27 Haziranda Ovacık ilçesinde askerle girdikleri çatışmada yaşamını yitiren 3 MKP’linin cenazeleri Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan aileleri, avukatlar ve kurum temsilcileri tarafından alınarak, bir araç konvoyuyla Dersim’e getirildi.Cenazelerden İsmail Pektaş ile Ozan Dermanlı Ovacık’a bağlı Konaklar Köyü m

Dersim’de çatışma: 2 HPG’li yaşamını yitirdi
Paylaş

DERSİM’de 27 Haziranda Ovacık ilçesinde askerle girdikleri çatışmada yaşamını yitiren 3 MKP’linin cenazeleri Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan aileleri, avukatlar ve kurum temsilcileri tarafından alınarak, bir araç konvoyuyla Dersim’e getirildi.

Cenazelerden İsmail Pektaş ile Ozan Dermanlı Ovacık’a bağlı Konaklar Köyü mezarlığında Abidin Demir de Mazgirt’te toprağa verildi. Cenazelere işkence yapıldığı da iddia edildi.

Diğer yandan Çemişgezek ilçesine bağlı Gözlüçayır Köyü kırsalında önceki gün gece çıkan çatışmada 2 HPG’linin yaşamını yitirdiği iddia edildi. Ayrıca Pülümür Vadisi, Kutu Deresi, Vartinik kırsalında da operasyonların devam ettiği yer yer çatışmalarında yaşandığı bildirildi. (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

HES inşaatında iş cinayeti

SONRAKİ HABER

Tutuklu Blok vekilleri için itiraz yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...