04 Ağustos 2014 06:00

‘AMATEM’in kapatılması tedaviye darbedir’

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi psikiyatri ana bilim dalı bünyesinde yer alan AMATEM’in, Üniversite Rektörlüğü tarafından başka bir yer tahsis edilmeksizin kapatılmasına Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) tepki gösterdi. TPD Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Bu tedaviye ve eğitime vurulmuş bir darbedir” denildi.

‘AMATEM’in kapatılması tedaviye darbedir’
Paylaş

Mustafa MAYDA
İstanbul


Gazi  Üniversitesi Tıp Fakültesi psikiyatri ana bilim dalı bünyesinde yer alan AMATEM’in, Üniversite Rektörlüğü tarafından başka bir yer tahsis edilmeksizin kapatılmasına Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) tepki gösterdi. TPD Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Bu tedaviye ve eğitime vurulmuş bir darbedir” denildi.

TPD tarafından yapılan yazılı açıklamada “Türkiye’de ve tüm dünyada alkol ve madde kullanım bozukluğu yaygınlığının giderek arttığı biliniyor. Artan yaygınlık oranlarına karşın ülkemizdeki yataklı tedavi merkezi sayısının yeterli değil. Özellikle üç büyük şehir dışında yataklı tedavi merkezi sayısı oldukça az” denildi.

Böyle bir durumda Ankara’da faaliyet gösteren Gazi Üniversitesi Alkol Madde Tedavi Merkezinin (AMATEM) yataklı servisinin kapatılmasının, halk sağlığı sorunu olan alkol-madde bağımlılığının tedavisini önemli oranda sekteye uğratacağı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Gazi Üniversitesi Rektörlüğü daha öncede 29 Temmuz 2013 tarihinde Gölbaşı kliniğini kapatmıştır. Sağlıkta dönüşüm politikaları nedeniyle kamuya ait hastaneler artık bir ticaret merkezi olarak görülmektedir. Ticari anlamda ‘kâr’ getirmeyen birimlerin devamlılığı düşünülmemektedir. AMATEM benzer düşüncelerle mi kapatılmıştır? Üniversite yönetiminin yataklı servisin kapatılma gerekçesi ile ilgili kamuoyuna açıklama yapması gerekmektedir. Daha önce de belirttiğimiz gibi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi psikiyatri ana bilim dalı bünyesinde yer alan AMATEM’in Üniversite Rektörlüğü tarafından başka bir yer tahsis edilmeksizin kapatılması tedaviye, eğitime ve araştırmaya vurulan bir darbedir”

ÖNCEKİ HABER

Kazancımızın çoğu vergiye gidiyor

SONRAKİ HABER

‘Denetim yapmayan devletten de şikayetçiyim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...