03 Ağustos 2014 21:23

Savaş makinasını ifşa edin

Türkiye’de bulunan 11 sanat meslek örgütü ve 153 sinemacı dünyadaki meslektaşlarına ‘Suça sessiz kalmayın’ diyerek çağrı yaptı. Mesut Uçakan, Ali Özgentürk, Ercan Kesal, Semih Kaplanoğlu, ve Yekta Kopan gibi isimlerin destek verdiği İmza kampanyası “https://www.change.org/tr/kampanyalar/sinema-ve-televizyon-eseri-sahipleri-meslek-birligi-suca-sessiz-kalmayin-2” adresinden paylaşıldı.

Savaş makinasını ifşa edin
Paylaş

Türkiye’de bulunan 11 sanat meslek örgütü ve 153 sinemacı dünyadaki meslektaşlarına ‘Suça sessiz kalmayın’ diyerek çağrı yaptı. Mesut Uçakan, Ali Özgentürk, Ercan Kesal, Semih Kaplanoğlu, ve Yekta Kopan gibi isimlerin destek verdiği İmza kampanyası  “https://www.change.org/tr/kampanyalar/sinema-ve-televizyon-eseri-sahipleri-meslek-birligi-suca-sessiz-kalmayin-2” adresinden paylaşıldı.

Sinema sanatçıları ve meslek örgütlerinin girişimiyle başlatılan imza kampanyasının metninde, “Masum Gazze halkı günlerdir sistematik bir şekilde soykırıma uğratılıyor. Çocuklara, kadınlara, yaşlılara, gazetecilere ve canlı olan her şeye hedef gözetmeksizin saldıran İsrail devleti insanlık suçu işliyor. Dünyanın bütün sinemacılarına sesleniyoruz: Suça sessiz kalmayın, İsrail savaş makinesini ifşa edin!” ifadeleri yer aldı.

METNİ İMZALAYANLAR

Metne, 153 sinema sanatçısı, Sinema Oyuncuları Meslek Birliği (BİROY), Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB), Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB), Senaryo ve Diyalog Yazarları Meslek Birliği (SENARİSTBİR), Senaryo Yazarları Derneği (SENDER), Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SESAM), Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM), Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Akademi Derneği (SETEM Akademi Derneği), Sinema eseri Yapımcıları Meslek Birliği (SE-YAP), Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SİNEBİR), Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP) ve Yeni Sinema Hareketi gibi meslek örgütleri imza attı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tanker şoförlerinin eylemi 5’inci gününde

SONRAKİ HABER

Boris Vian Peyniraltı’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...