03 Ağustos 2014 19:41

700 peşmerge ve binlerce sivil Rojava'ya geçti

YPG Genel Komutanlığı, KDP'nin Şengal'i terk etmesi ardından, güçlerinin Güney Kürdistan'a geçtiklerini doğruladı. Komutanlık, 700'den fazla peşmerge ile binlerce sivilin YPG'ye sığınarak Rojava toprağına geçirildiğini açıkladı.

700 peşmerge ve binlerce sivil Rojava\'ya geçti
Paylaş

YPG Genel Komutanlığı, KDP'nin Şengal'i terk etmesi ardından, güçlerinin Güney Kürdistan'a geçtiklerini doğruladı. Komutanlık, 700'den fazla peşmerge ile binlerce sivilin YPG'ye sığınarak Rojava toprağına geçirildiğini açıkladı.

YPG Genel Komutanlığı yayınladığı yazılı açıklamasında, IŞİD'in Zimar beldesini ele geçirmesi ardından Sinûn ve Şengal bölgesine ilerlediklerini belirtti. Peşmerge güçlerinin Rabia ve Şengal'den çekilmesi ardından binlerce Êzidi'nin göç etmeye başladığına dikkat çeken Komutanlık açıklamasında, göç edenlerin Rojava'ya geçirildikleri belirtildi..

Dün akşam başlayan IŞİD saldırılarının ardından YPG'nin Peşmergeye yardım etmek amacıyla bölgeye geçtiğini belirten YPG Genel Komutanlığı "Güçlerimizin peşmerge güçlerine yardımı sonrasında çete saldırıları kırıldı. Çetelerin amacı Sinûn ve Şengal yolunu ele geçirerek Êzidi Kürtlerini katliamdan geçirmekti" denildi. Sinûn'da binlerce kişinin Rojava'ya geçtiğini belirten Komutanlık, peşmergenin geri çekilmesi ardından YPG güçlerinin bölgede direniş başlattığına dikkat çekti. 700'den fazla peşmergenin silahları ile birlikte YPG güçlerine sığındığını aktaran YPG Komutanlığı, güçlerinin peşmergeyi misafir ettiğini belirterek, "İstekleri Semalka kapısından Güney Kürdistan'a geçmek. Yaralı olan peşmergeler tedavi edilmiştir" denildi.

YPG'DEN PEŞMERGE'YE 'BİRLİKTE HAREKET EDELİM' ÇAĞRISI


YPG açıklamasının devamında, peşmerge güçlerinin bir an önce kendileri ile birlikte hareket etmesi vurgusu yapıldı. Şengal, Zimar, Rabia ve Sinûn bölgelerinin çetelerden temizlenmesi için ortak hareketin önemine dikkat çeken YPG, tüm güçleri ile birlikte Kürt halkının çıkarlarına olacak girişimler için hazır tuttuklarını belirtti. Kürt topraklarının IŞİD'ten temizlenmesi gerektiğine işaret eden YPG, sonuna kadar çetelere karşı savaşacaklarının altını çizdi. Çetelere ait 2 aracın imha edildiğini belirten YPG, bir savaşçılarının ise ağır yaralandığını bildirdi. Açıklamasının sonunda, IŞİD'e karşı tüm imkanlarını kullanarak karşı duracaklarını tekrarlayan YPG, başta Şengal halkı olmak üzere tüm Kürdistanlı halkların güvenliği ve huzuru için hazır oldukları belirtildi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Başbakanın binme ihtimali için yolcular mağdur edildi

SONRAKİ HABER

Meclis ‘torba’ya devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...