30 Haziran 2011 08:24

Kadınları değil tecavüzcüleri yargılayın

İzmir Kadın Platformu, 16 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik tecavüz davasının duruşmasında basın açıklaması yapan kadınlara dava açılmasını protesto etti.  Platform üyesi kadınlar, Kaş Cumhuriyet Başsavcılığına faks çekerek davanın geri çekilmesini talep etti.Platform tarafından yapılan açıklamada

Kadınları değil tecavüzcüleri yargılayın
Paylaş

Platform üyesi kadınlar, Kaş Cumhuriyet Başsavcılığına faks çekerek davanın geri çekilmesini talep etti.
Platform tarafından yapılan açıklamada, demokratik haklarını kullanan kadınlara soruşturma açılmasının, ülkede demokratik hakların kullanımı açısından olduğu kadar, Kaş’taki kız çocuğuna tecavüz davası açısından da kaygı verici olduğu belirtildi.  

Konak PTT’si önünde toplanan kadınlar, “Devlet tecavüzcüleri koruma”, “Erkek vuruyor devlet koruyor” yazılı dövizler taşıdı. İzmir Kadın Platformu adına hazırlanan açıklamayı okuyan Kızbes Aydın, Kaş’taki tecavüz davasının Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin müracaatıyla açıldığını belirterek,  “Bu davanın geç başlaması yetmiyormuş gibi Fethiye’de ya da NÇ davasında yaşanan akıbeti paylaşma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Kaş Adliyesi, taciz ve tecavüz suçlularını bir an önce yargılayıp cezalandırmak yerine, tecavüzcülerin yargılanmamasını, ceza almamasını protesto edenleri yargılamayı daha öncelikli bir husus olarak değerlendirmiştir” dedi.   

Açıklamada, kadınlara yönelik başlatılan soruşturmaya derhal son verilmesi, tacizi ve tecavüzü protesto edenlerin değil, taciz ve tecavüz zanlılarının yargılanması talep edildi.

Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, Antalya Kadın Platformu ve çeşitli örgütlerin kadın temsilcilerinden oluşan bir grup kadın, 11 Mayıs 2011 tarihinde, 16 yaşındaki kız çocuğuna yönelik tecavüz davasının ilk duruşmasının görüldüğü Kaş Adliyesi’nde basın açıklaması yapmışlardı. Açıklamaya katılan kadınlar hakkında 2911’den soruşturma açılmıştı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Lozan’ın Çocukları’ Ankara’da

SONRAKİ HABER

Ankara’da Güney Kore esintisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...