03 Ağustos 2014 10:56

İsrail bir BM okulunu daha vurdu

İsrail ordusu kara birliklerini sınır hattına çekmeye başlasa da Gazze Şeridi’deki saldırılar sürüyor. Geceden bu yana 50’ye yakın kişi İsrail saldırılarında yaşamını yitirdi. Son olarak İsrail’in Refah’taki bir BM okulunu daha vurduğu belirtildi.

İsrail bir BM okulunu daha vurdu
Paylaş

İsrail ordusu kara birliklerini sınır hattına çekmeye başlasa da Gazze Şeridi’ndeki saldırılar sürüyor.

Geceden bu yana 50’ye yakın kişi İsrail saldırılarında yaşamını yitirdi. Son olarak İsrail’in Refah’taki bir BM okulunu daha vurduğu belirtildi. Saldırıda kimi kaynaklara göre 7, kimi kaynaklara göreyse en az 10 kişi yaşamını yitirdi.

Bu saldırı öncesi Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 27 gündür devam eden saldırılardaki toplam ölü sayısı 1739 olarak verilmişti. 1.8 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde nüfusun çeyreğe yakını evinden edilirken, 10 bine yakın kişi de yaralandı. İsrail ise şimdiye kadar 64 askerinin öldüğünü doğruladı. İsrail tarafından ise 3 sivil roket saldırısı sonucu öldü.

Refah’ta sabah saatlerinde düzenlenen bir başka hava saldırısında aynı aileden 10 kişinin yaşamını yitirdiği duyurulmuştu.

İsrail’in katliamları devam ederken, Kahire’de de ateşkes görüşmeleri sürüyor. FKÖ, Hamas, İslami Cihad yöneticileri dün Mısır’ın başkentinde bir araya geldi. ABD, AB ve İsrail delegasyonunun da temsilcilerinin Kahire’deki görüşmelere katılması bekleniyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’de hedefine varana kadar operasyonu sürdüreceğini belirtmişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

MHP\'li Mersin Büyükşehir Belediyesi, Demirtaş\'ın posterlerini toplattı

SONRAKİ HABER

13 yaşındaki atık işçisi kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...