03 Ağustos 2014 10:26

MHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi, Demirtaş'ın posterlerini toplattı

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın posterlerini toplattı.

MHP\'li Mersin Büyükşehir Belediyesi, Demirtaş\'ın posterlerini toplattı
Paylaş

Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın Mersin'in birçok noktasına asılan posterleri Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından gerekçe gösterilmeden toplandı.

Belediyeye giderek posterlerin neden toplandığına dair bilgi almak isteyen HDP yöneticilerine, belediye tarafından herhangi bir gerekçe gösterilmedi. Bu duruma tepki gösteren HDP İl Eşbaşkanı Sevgi Aktaş, Mersin'de çok yoğun bir seçim süreci geçirdiklerini, bunun da bazı kesimleri rahatsız ettiğini ifade etti. Çalışmalara başladıkları ilk günler Yüksek Seçim Kurulu ile başlayan engellemelerin Büyükşehir Belediyesinin uygulamaları ile devam ettiğini söyleyen Aktaş, Yüksek Seçim Kurulu'na ilk çağrıldıklarında kendilerine billboardların bir şirket tarafından tahsis edildiğinin, ücretli olduğunun söylendiğini belirterek, "Buna itiraz ettik ve bu itirazın sonucunda karşımızda duran diğer siyasi partiler bundan yararlandı ama biz yararlanamadık" dedi.

Engellemelerin bununla da sınırlı kalmadığının altını çizen Aktaş, "Bu defa Büyükşehir Belediyesi ekipleri şehrin çeşitli yerlerindeki Demirtaş pankartlarını herhangi bir bilgi vermeden, uyarı yapılmadan kendi tasarrufunu kullanarak gece saatlerinde toplamışlar. Belediyeye söz konusu durum ile ilgili başvuru yaptığımızda herhangi bir yetkili tarafından bilgilendirilmedik ve herhangi bir açıklama alamadık" dedi. Demirtaş'ın sesinin duyurulmasının engellenmeye çalışıldığına dikkat çeken Aktaş, Demirtaş'ın halkların, mazlumların, ezilmişlerin, kadınların sesi olduğunu ifade etti. Aktaş, Demirtaş şahsında bu ülkenin ötekilerinin sesinin kısılmaya çalışıldığını belirterek, "Ötekilerin sesinin duyulması bu zihniyetleri korkutmaya başlamış olacak ki bu tür faşizan saldırılara başvurmaya başladılar" dedi.

Büyükşehir Belediyesinin yaptığı faşizan uygulamaların ilk olmadığını söyleyen Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın iş başına geldiği günden beri halkların arasına nifak sokmaya çalıştığını söyledi. Kocamaz'ın yaklaşımını barışçı bulmadıklarını ancak her şeye rağmen barıştan, kardeşlikten yana tavır alacaklarını ifade eden Aktaş, seçim çalışmalarına bütün engellemelere rağmen devam edeceklerini ve indirilen posterleri yine aynı yerde asacaklarını söyledi. (Mersin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HDP: İbrahim\'i kaybettik, Mustafa\'yı yaşatalım

SONRAKİ HABER

İsrail bir BM okulunu daha vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa