03 Ağustos 2014 09:56

Dünyanın taraftarı Maltepe'de buluştu

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenen “Uluslararası Taraftar Sempozyumu” büyük bir coşku ve katılımla başladı.

Dünyanın taraftarı Maltepe\'de buluştu
Paylaş

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) düzenlenen “Uluslararası Taraftar Sempozyumu” başladı. Bremen Mızıkacıları Perküsyon Grubu’nun verdiği konserle başlayan sempozyuma, Maltepe Belediyesi Başkanvekili Hasan Gökkaya, Taraftar Hakları Derneği Başkanı Burkal Efe Sakızoğlu, yönetim kurulu üyeleri, Türkiye'nin dört bir yanından farklı renklere gönül veren taraftarların yanı sıra, spor yazarları, spor hukukçuları, akademisyenler, futbolcu ve teknik adamlar ile taraftarlar katıldı. Ayrıca, Avrupa Futbol Taraftarları Ağı’ndan (FSE) Heidi Thaler, Kai Tippmann, Football Supporters Federation (FSF) bünyesinden çalışan Liverpool taraftarı Garreth Cummings ve Football Supporters Europe’un (FSE) CEO’su olan FC St. Pauli taraftarı Daniela Wurbs sunumlarıyla sempozyuma renk kattı.

GÖKKAYA’DAN ‘FANATİZM’ VURGUSU

Sempozyumun açılış konuşmasından sonra söz alan Maltepe Belediyesi Başkanvekili Hasan Gökkaya, “Ben de futbolun içinden geliyorum. Futbolun içinden gelenler fanatik olamıyor. Bu yapı içinden gelenler tribünlerde küfür etmiyor. Yani diyeceğim o ki bu işe gönül veren insanlar var, gerçekten gönül birliği kuranlar şiddetten uzak. Özellikle futbolda ülkemizde şiddet var, hayatını kaybedenleri görüyoruz. Kapılarda sıkışıp ölenleri görüyoruz. Bunu çözmek için birlik olmalıyız. Taraftarlar bütün renkleriyle var, nasıl gökkuşağı bir rengi olmadan eksikse taraftarlar da öyle” diye konuştu.

BAŞKA BİR TRİBÜN MÜMKÜN

Gökkaya’nın konuşması sonrası Taraftar Hakları Derneği Başkanı Burkal Efe Sakızoğlu sempozyumun ilk oturumunda “Başka Bir Tribün Mümkün” başlıklı sunumunda, 6222 sayılı kanunun taraftara yaklaşımı, çirkin tezahürat, yasaklanan pankartlar sorunlarını ele aldı. Sunum sonrası çözüm önerileri de sıralandı. Öte yandan Taraftar Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Devrim Cem Erturan “Taraftarların hak mücadelesi”, Taraftar Hakları Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Ulusoy da “6222 sayılı yasanın taraftara yaklaşımı ve yasadaki sorunlar” konusunda birer konuşma yaptı.

ULUSLARARASI KATILIMCILARDAN ÇÖZÜM TESPİTİ

Sempozyumun ikinci oturumunda ise Football Supporters Europe’un (FSE) CEO’su olan FC St. Pauli taraftarı Daniela Wurbs, Avrupa Futbol Taraftarları Ağı'ndan (FSE) Heidi Thaler, Football Supporters Federation (FSF) bünyesinden çalışan Liverpool taraftarı Garreth Cummings ve Kai Tippmann söz aldı. Ülkelerindeki taraftarların durumları ve sorunlarından bahseden katılımcılar, sorunların tespiti ve çözümü üzerine karşılıklı fikir alışverişinde de bulundu.

Sempozyum, bugün avukatlar, gazeteciler ve kitle örgütlerinden gelen katılımcıların sunumları ve konuşmalarıyla devam edecek. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bonzai bir can daha aldı

SONRAKİ HABER

HDP: İbrahim\'i kaybettik, Mustafa\'yı yaşatalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...