02 Ağustos 2014 21:24

Dersim'de 1.Munzur LGBTİ Onur Yürüyüşü gerçekleştirildi

Dersim Roştiya Asmê LGBTİ oluşumu öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce LGBTİ bireyi 1. Dersim Munzur LGBTİ Onur Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Dersim\'de 1.Munzur LGBTİ Onur Yürüyüşü gerçekleştirildi
Paylaş

Dersim Roştiya Asmê LGBTİ oluşumu öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce LGBTİ bireyi 1. Dersim Munzur LGBTİ Onur Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüşe Yeni Demokrat Kadın (YDK) ve Partizan üyeleri de destek verdi. Sanat Sokağı'nda bir araya gelen grup burada alkışlar ve ıslıklarla Okullar ve Cumhuriyet caddeleri üzerinden Seyit Rıza Meydanı'na kadar yürüdü.

"Heteroseksizme, faşizme, kapitalizme, militarizme, ırkçılığa,HES'lere karşı yürüyoruz" yazılı pankart taşıyan LGBTİ'ler sık sık "Susma haykır, eşcinseller vardır", "Homofobik devlet yıkacağız elbet" sloganlarının yanı sıra "HES'ler yıkılsın Tayyip altında kalsın", "Hasankeyfine bakacak, Munzur özgür akacak" sloganları da attı.

Yürüyüş esnasında güzergah üzerinde bulunan Şehit Naif Bulut Karakolu önüne gelindiği esnada duran kitle burada da "Polis yumuşa, onurlu yaşa" sloganları attı.

Yürüyüş Seyit Rıza Meydanı'na ulaşılmasıyla son bulurken burada Ozan Uğur tarafından kısa bir açıklama yapıldı. Uğur, erkeklerin sözünün geçtiği bir savaşta, barışa da karar vereceklerin sadece erkekler olmayacağını dile getirerek, LGBTİ'lere yönelik nefret ve namus cinayetlerine karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti. Nefrete bir kurban daha vermemek için herkesi homofobi ve transfobi karşıtı mücadeleyi büyütmeye çağırdıklarını belirten Uğur, "Ayrımcılığa ve ön yargıyı besleyen heteroseksizmin toplumsallaşmasını ve kökleşmesini sağlayan kapitalizme karşı tekrardan susmadığımızı belirtiyoruz. Erkek şiddetine, faşizme, emperyalizme ve savaşa karşı herkesi hapsolduğumuz duvarları yıkmaya, başkaldırmaya ve ayrımcılığın her türlüsüne karşı verdiğimiz mücadele saflarına davet ediyoruz" dedi. (Dersim/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

YPG IŞİD saldırılarına karşı sınırı geçerek peşmergeye destek verdi

SONRAKİ HABER

İsrail ordusu birliklerini sınır hattına çekiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...