30 Haziran 2011 07:02

Koop-İş Praktiker’de toplusözleşme imzaladı

KOOP-İŞ’ten yapılan açıklamada, “Türkiye’de yapı marketleri sektöründe faaliyet gösteren bir işletmede ilk kez sendikal örgütlenmeyi tamamlayan sendikamız, Praktiker Yapı Marketleri AŞ ile toplu iş sözleşmesi imzaladı” denildi.Açıklamada 6 yıl önce başlatılan örgütlenme mücadelesind

Koop-İş Praktiker’de toplusözleşme imzaladı
Paylaş

Açıklamada 6 yıl önce başlatılan örgütlenme mücadelesinde çeşitli güçlüklere, işten çıkarmalara, süreci uzatmaya yönelik itirazlara karşın, başarılı bir çalışma ve uluslararası sendikal hareketin de katkılarıyla Praktiker’e toplusözleşmeyi imzalandığı belirtildi. Bunun Türkiye’de sayıları hızla artan yapı marketleri açısından ilk olma özelliği taşıdığı vurgulanan açıklamada, sözleşmenin 1 Ocak 2011-31 Aralık 2012 tarihleri arasında 2 yıl süreyle geçerli olacağı ifade edildi. Açıklamada, sözleşmeyle çalışanların mali haklarında ortalama yüzde 25-30’a karşılık gelen ilerleme sağlandığı, bunun yanında, var olan hakların güvence altına alındığı bildirildi.

Bu süreçte üyesi oldukları UNI Küresel Sendikası (UNI Global Union) ve Alman Ver.Di Sendikası’nın çok ciddi destek ve dayanışmaları olduğu aktarılan açıklamada, “Teşkilatlandırma çalışmalarımız devam eden IKEA başta olmak üzere diğer işyerlerindeki çalışanlar adına da bu toplu iş sözleşmesi büyük önem arz ediyor” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çukurca’da mayın patlaması: 1 asker yaralandı

SONRAKİ HABER

İsrail Apartheid’ine Kırmızı Kart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa