02 Ağustos 2014 21:03

Kozluk’taki katliamda 1 gözaltı

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Örensu (Suphiye) köyünde önceki akşam 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Kozluk’taki katliamda 1 gözaltı
Paylaş

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Örensu (Suphiye) köyünde önceki akşam 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Batman Valisi Azmi Çelik, olayla ilgili bir şüphelinin gözaltına alındığını belirterek, “Güvenlik görevlileri bölgede hem arazi çalışması yapıyor hem de olayı çok yönlü soruşturuyor. Eldeki tüm ipuçlarını değerlendiriyoruz” dedi.

Batman Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İlimiz Kozluk ilçesi Örensu köyünde 2 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 19.30 sularında vatandaşlarımız arasındaki anlaşmazlıktan dolayı meydana gelen silahlı kavgada 4’ü bayan 3’ü erkek 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup, yaralı vatandaşımız yoktur” denildi.

Kozluk’un Örensu köyünde önceki akşam meydana gelen olayda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 7 kişi öldürüldü. Jandarma ekipleri, olay yerinde tabanca ve tüfeğe ait çok sayıda boş kovan buldu. Köye bir kilometre mesafedeki Garzan Çayı kıyısındaki bölgede hayvanlarını sağmaya giden kadın ve aralarında çocukların da bulunduğu kişilerin üzerine tabanca ve tüfeklerle ateş açıldı. Olay yerinde 7 kişi ölürken, köye giden jandarma ekipleri, yaptıkları ilk incelemede öldürülen kişilerin başlarına ateş edildiğini belirledi. Olay sırasında bazı çocukların kaçmaya çalıştığı ve bu sırada arkalarından ateş edilerek öldürüldükleri de ifade edildi. Köy Muhtarı Selim İsen, “Biz köyden ayrılıp Batman’a bir düğüne giderken, hayvanların bulunduğu bölgeden silah sesleri duyduk. Dönüp olay yerine gittiğimizde 7 kişinin cesedi ile karşılaşıp, durumu jandarmaya bildirdik” dedi.

Gazetemize konuşan Gazeteci Mehmet Karabaş ise olayın köyde bulunan göçerlerle, köy halkı arasında hayvanların otlatılacağı arazi üzerine tartışma çıkması üzerine meydana geldiğini belirtti.

Kitlenin üzerine ateş açanların Seydi ve Mehti Taş isimli kişiler oldukları öne sürülürken, cenazeler otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna gönderilen cenazeler dün yeniden Batman’a getirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

48 saat sonra bulunan E.Y. \'kaçırılmadım kendim gittim\' dedi

SONRAKİ HABER

YPG IŞİD saldırılarına karşı sınırı geçerek peşmergeye destek verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...