02 Ağustos 2014 18:31

İBB, Moda Parkı'na ilişkin kararını gözden geçirecek

Kadıköy Belediye Başkanı Akyurt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otopark yapmak istediği Moda Parkı ile ilgili verdiği kararı yeniden değerlendireceğini duyurdu.

İBB, Moda Parkı\'na ilişkin kararını gözden geçirecek
Paylaş

İstanbul Kadıköy'ün Moda semtinin nadir yeşil alanlarından eski sabit pazar alanına yapılması planlanan açık otoparkı protesto eden mahalle sakinlerinin araziye giren dozere karşı önceki gün başlattıkları nöbet eylemi ilk sonucunu verdi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, kararın yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Sözkonusu alanın otopark yapılmasıyla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kararını tekrar değerlendirmeye aldığını belirten Nuhoğlu, "Halk Moda'daki bu alana karşı çok duyarlı. Büyükşehir'in bu projeyi iptal edeceğini tahmin ediyorum. Burası afet toplanma alanı olarak tayin edilmiş. Bizim zaten Kadıköy'de alan sıkıntımız var" açıklamasında bulundu.

Caferağa Dayanışması ise alana 12 adet sakura ağacı dikerek ağaçlandırma çalışmalarını başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne itirazda bulunacak olan mahalleli, otopark iptali için başlattıkları imza kampanyasında iki günde 2 bin imza topladı. Mahalleliler, Salı akşamı büyük bir toplantı düzenleyerek bundan sonraki yol haritasını belirleyecek. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Gazi\'de ESP\'li bir genç başından vuruldu, durumu ağır

SONRAKİ HABER

Erdoğan mitingi öncesi 10 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...