02 Ağustos 2014 18:26

Gazi'de ESP'li bir genç başından vuruldu, durumu ağır

İstanbul Gazi Mahallesi'nde dün akşam ESP üyesi Mustafa Ceylan, alnının ortasından iki kurşunla vuruldu. ESP'li Anıl Akyol adlı genç de dün akşam bacağından vuruldu.

Gazi\'de ESP\'li bir genç başından vuruldu, durumu ağır
Paylaş

İstanbul Gazi Mahallesi'nde dün akşam ESP üyesi Mustafa Ceylan, alnının ortasından iki kurşunla vuruldu.

Etkin Haber Ajansı'nın (ETHA) haberine göre olay dün akşam Halk Cephesi üyelerinin barikat kurduğu Gazi Cemevi'nin arka tarafında yaşandı. 17 yaşındaki Ceylan, 70 santimetre gibi yakın bir mesafeden alnının ortasından iki kurşunla vuruldu.

Ceylan baygın bir halde Gazi Hastanesi'nin önüne bırakıldı. Ceylan'ın ailesi durumu, polisin haber vermesi üzerine öğrendi.

Gazi Hastanesi'nin ardından Taksim İlk Yardım Hastanesi'ne kaldırılan gencin durumu kritik. Doktorları, aileye, yüzde 2 yaşama şansı olduğunu söyledi.

Polis tutanağına göre, Ceylan, 70 cm gibi yakın bir mesafeden vuruldu. Ayrıca vücudunda darp izleri olan Ceylan'ın vurulmadan önce dövülmüş olabileceği tahmin ediliyor.

Ceylan, vurulmadan önce yaptığı telefon görüşmesinde, "Cemevinin arka tarafındayız, ateş yakılıyor burada" dediği öğrenildi.

Ailesi ve ESP üyeleri hastane önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

BACAĞINDAN VURULAN AKYOL'UN DURUMU İYİ

Öte yandan ESP'li Anıl Akyol adlı genç de dün akşam bacağından vuruldu. Olay sırasında Akyol'un yanında bulunan görgü tanığı olayı ETHA'ya anlattı: "Dün akşam saat 23.00 sıralarında Cemevi'nin arka tarafından geçiyorduk, eve gidiyorduk. Maskeli birilerini bir arabaya silah koyarken gördük. Kafamızı diğer tarafa çevirdik. Biraz ilerledikten sonra arkamızdan ateş açıldı. Anıl, sağ baldırından vuruldu. Saçma isabet etti. Bir saçma da sıyırıp geçti."

ETHA'ya göre olayın ardından Halk Cephesi'nin bürosuna giden Anıl Akyol'un dayısı, neler olduğunu öğrenmek istedi. Dayı Akyol'a, "Biz yaptık" denildi. Akyol'un durumu iyi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erkek arkadaşı tarafından bacağından bıçaklandı

SONRAKİ HABER

İBB, Moda Parkı\'na ilişkin kararını gözden geçirecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...