02 Ağustos 2014 16:22

Yoldaşları Recep Kar'ı İlhan ile Mehmet Ali'nin yanına uğurladı

68 kuşağı devrimci hareketinden gelen Emek Partisi Üyesi Recep Kar yaşamını yitirdi. Recep Kar'a ailesi, yakınları ve yoldaşları son görevlerini gerçekleştirdi.

Yoldaşları Recep Kar\'ı İlhan ile Mehmet Ali\'nin yanına uğurladı
Paylaş

68 kuşağı devrimci hareketinden gelen Emek Partisi Üyesi Recep Kar yaşamını yitirdi. Recep Kar'a ailesi, yakınları ve yoldaşları son görevlerini gerçekleştirdi.

Yakalandığı hastalık sonrası dün vefat eden Kar’ın cenazesi Antep’te Yeşilkent mezarlığına defnedildi. Kar’ın cenaze törenine Emek Partisi(EMEP) üye ve yöneticilerinin yanı sıra, DBP yöneticileri, CHP Eski Milletvekili Akif Ekici, ailesi, yakınları, yoldaşları ve arkadaşları katıldı.

Kar’ın defnedilmesinden sonra kabristanın başında bir konuşma yapan EMEP Gaziantep İl Başkanı Mecit Bozkurt, “Bugün burada yıllarca yan yana mücadele yürüttüğümüz Recep Kar yoldaşımıza son görevimizi yerine getirmek için toplandık” diyerek şunları söyledi: “Biz biliyoruz ki çok uzun yaşamadı Recep abi ama o ömrüne birçok şeyi sıkıştırdı. Bütün hayatını işçilerin, emekçilerin,  işçi sınıfının mücadelesine adayarak yaşadı. Bütün yaşamı boyunca bundan asla vazgeçmedi. Hasta olup yatağa düştüğünde de bundan vazgeçmedi. Yaşamı boyunca taviz vermeden yaşadı. Yaşamının son noktasına kadar hem biz yoldaşlarına, hem yetiştirmiş olduğu iki tane pırıl pırıl çocuğuna, eşine hep bu vasiyette bulundu. Bizler onun bu vermiş olduğu mücadelesi önünde yoldaşları olarak saygıyla eğiliyoruz. Ve biz biliyoruz ki Recep abi, Recep Kar yoldaşımız geride bıraktığı yoldaşları, dostları mücadelesini devam ettirecek. Biz onu unutmadık unutmayacağız da. Ve biz onu onun çok sevdiği yoldaşları olan Düztepe’nin yiğit devrimcileri İlhan Emre ile Mehmet Ali Özpolat'ın yanına gönderiyoruz. Biz biliyoruz ki o onun çok sevdiği yoldaşları ve dostlarıydı. Bütün yoldaşları bugün burada. Antep’ten il dışından bütün yoldaşları, dostları ona bugün son görevimizi yapmak için burada bulunuyoruz. Biz tıpkı onun gibi, yürütmüş olduğu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Ve anısını mücadelemizde yaşatmaya devam edeceğiz.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Munzur Festivali’nde 38 katliamı gündemi

SONRAKİ HABER

Gazeteci Erkan Koyuncu kurtarılamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...