02 Ağustos 2014 15:22

CHP, TRT için Meclis araştırması istedi

CHP, TRT’nin yayınlarının masaya yatırılması için Meclis araştırması açılmasını istedi. CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve arkadaşları tarafından Meclis Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, TRT’nin yayınlarının masaya yatırılması talep edildi.

CHP, TRT için Meclis araştırması istedi
Paylaş

CHP, TRT’nin yayınlarının masaya yatırılması için Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ve arkadaşları tarafından Meclis Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, TRT’nin yayınlarının masaya yatırılması talep edildi.

Önergede, TRT’nin son yıllarda tarafsız yayıncılık esasını terk ettiği, AKP’nin yayın kuruluşu haline dönüştüğü iddia edildi. 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde de TRT’nin yayın politikasında 3 aday arasında açıkça büyük bir zaman dilimi ayırarak Erdoğan lehine yayıncılık yaptığı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde taraf tuttuğu iddia edilen gerekçede şu ifadeler yer aldı: “Örneğin TRT, 4,5,6, Temmuz 2014 tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan için 31 bin 980 saniye yayın yaparken, Profesör Doktor Mehmet Ekmeleddin İhsanoğlu’na sadece 205 saniye, Selahattin Demirtaş’a ise sadece 45 saniye yer vermiştir. 26 Temmuz 2014 tarihli kayıtlara göre ise de Recep Tayyip Erdoğan’a TRT kanallarında 14 haberle 100 dk. 16 saniye ayrılmış; bu sürenin 67 dk. 37 saniyesini ise canlı yayın oluşturmuştur. Profesör Doktor Mehmet Ekmeleddin İhsanoğlu ile Selahattin Demirtaş’a ise bu sürenin yaklaşık üçte biri oranında TRT yayınlarında yer verilmiştir.” TRT’nin AKP’nin yayın kuruluşu haline dönüştüğü belirtilen gerekçede, TRT’nin AKP’nin adeta çiftliği haline geldiği iddia edildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Obama işkence yaptıklarını itiraf etti

SONRAKİ HABER

Seçim günü yasakları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...