02 Ağustos 2014 14:43

İstanbul'da yağmur, fırtına ve hortum vardı

İstanbul’da etkili olan sağanak yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi. Yağmur suları nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlandı. Çıkan hortum panik yarattı

İstanbul'da yağmur, fırtına ve hortum vardı
Paylaş

İstanbul’da etkili olan sağanak yağmur cadde ve sokakları göle çevirdi. Yağmur suları nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlandı. Çıkan hortum panik yarattı.
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Marmara'nın güney kesimlerinde şiddetli yağmurun etkili olacağı belirtilmişti. Öğle saatlerinde sağanak yağmur özellikle Avrupa yakasında yüzünü gösterdi. Kısa sürede cadde ve sokaklar göle döndü. Araçlar ve vatandaşlar da su birikintileri arasında ilerlemekte zorlandı. Özellikle trafiği etkileyen sağanak yağmur, yer yer araçların yolda kalmasına ve trafiğin aksamasına neden oldu.

HALİÇ'TE HORTUM

İstanbul’da sağanak yağmurun etkili olduğu sırada Haliç’te hortum meydana geldi. Hortum sırasında bazı maddelerin havada uçuştuğu gözlendi.

Yağmur yağmadan önce İstanbul’da gri bulutlar gözüktü. Şimşekle birlikte sağanak yağmur da etkili olmaya başladı. Bu esnada Haliç çevresinde hortum görüldü. Vatandaşlar da cep telefonu kameralarıyla hortumu görüntülemeye çalıştı. Hortum sırasında bazı maddelerin uçtuğu da gözlendi.

Kasımpaşa ve Marmara Denizi Erdek açıklarında hortum olayı gözlendi. Hortum nedeniyle Şehir Hatları Tersanesi'nde hasar meydana geldi. Tersanenin çatıları uçtu, Genel Müdürlük binasının camları kırıldı. Güvenlik kulübeleri devrildi çok sayıda araç hasar gördü.

Kasımpaşa’daki hortum, bazı binaların çatılarını da uçurdu. Hortum nedeniyle bir binanın içerisindeki  alçı duvar yıkıldı. İşyerleri ve evlerde su baskınlarına neden oldu. Çatılardan düşen kiremitler araçlarda hasara yol açtı.

BEYOĞLU'NDA SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ



Beyoğlu'nda yağış sokakları göle çevirdi. Vatandaşlar ve araçlar aniden bastıran yağmur nedeniyle ilerlemekte zorlandı.

Taksim ve çevresinde şiddetli yağmur etkisini gösterdi. Yağmur sebebiyle sokaklar ve caddeler göle döndü. Yağmur trafiği olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar duraklara ve iş yerlerinin önlerine sığındı.

TAKSİM TÜNELİNİ SU BASTI

Şiddetli yağış sebebiyle Taksim yer altı tünelini su bastı. Turistleri taşıyan bir araç tünelde mahsur kaldı. Yaklaşık bir saat kurtarılmayı bekledi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tüneldeki suyu tahliye ederek turistleri kurtardı.

MERTER METRO İSTASYONU SU BASTI

Sağanak yağmurdan Merter metro istasyonu da nasibini aldı. Aniden bastıran yağmur rögarları patlatınca istasyonun çevresi ve içi su ile doldu. Yolcular istasyona ulaşmakta zorlandı. İçerdeki güvenlik görevlileri de yüksek yerlere çıkarak sudan korunmaya çalıştı.

Ayrıca istasyon çevresindeki yollar da göle döndü. Araçlar yarım metreyi bulan su birikintisinde ilerlemekte zorlandı. Bir yolcu otobüsü suya saplanıp kaldı. Vatandaşlar, rögarın patlaması nedeniyle metroyu su bastığını bu yüzden istasyona giremediklerini söyledi.

KANALİZASYON TIKANDI

Bağcılar Fatih Mahallesi'nde kanalizasyon şebekesi tıkanınca asfalt, kağıt gibi yarıldı.

Kısa süre içinde etkili olan yağış bazı ilçelerde su baskınlarına neden oldu. Özellikle trafiği etkileyen sağanak yağmur, yer yer araçların yolda kalmasına ve trafiğin aksamasına neden oldu. Yağmur sularının en etkili olduğu yerlerden biri de Bağcılar Fatih Mahallesi oldu. Mahallenin içinden geçen kanalizasyon şebekesi tıkanınca ortaya sel görüntülerini andıran manzaralar çıktı. Sular caddeleri ve yolu göle çevirdi.

Vatandaşlar da yaşadıkları sorunun uzun süredir devam ettiğini, kanalizasyon şebekesi ile yağmur suyu şebekesinin birbirine bağlandıktan sonra tıkanma olaylarının arttığını ve bazı evlerin alt katlarının bu nedenle su içinde kaldığını belirtti.

KAZALAR DA OLDU

Anadolu Yakası'nda kısa süreli etkili olan sağanak yağış nedeniyle çok sayıda kaza meydana geldi. Üsküdar'da da yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan bir otomobil yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Otomobilde sıkışan sürücüyü polis ve itfaiye ekipleri kurtardı.

Kaza saat 11.30 sıralarında E-5 Karayolu üzerinde, 1. Ordu Komutanlığı'nın önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre yaklaşık 5 dakika etkili olan sağnak yağış nedeniyle kayganlaşan yolda ilerleyen Elif Temizel'in kullandığı otomobil aniden kayarak kontrolden çıktı. Önce yol kenarındaki elektrik direğine daha sonra da duvara çarparak durabildi.
Görgü tanıkları, yağmur nedeniyle yolun kayganlaştığını, bu sırada otomobilin kontrolden çıkarak elektrik direğine çarptığını söyledi. Kaza nedeniyle otomobil hurdaya döndü. Elektrik direğindeki lambalar da yola düştü.

ÜMRANİYE'DE GÜLİSTAN SOKAK GÖLE DÖNDÜ

 Ümraniye'de İstiklal mahallesi Gülistan sokak sağnak yağmur nedeniyle göle döndü. Bazı insanlar yükselen su nedeniyle evlerinde mahsur kaldı.

İstanbul'da öğlen saatlerinde etkili olan sağnak yağış Ümraniye'de İstiklal Mahallesi Gülistan Sokak'ta oturanları olumsuz etkiledi. Sağnak yağış nedeniyle sokak göle döndü. Su seviyesi bodrum kat dairelerinin penceresinin yarısına kadar çıktı. Evlerinde oturanlar dışarı çıkamadı. Evinde çıkamayan vatandaşlar polisten ve itfaiyeden yardım istedi. Bazı vatandaşlar itfaiye tarafından kurtarılarak evinden çıkarıldı.

PAZAR GÜNÜNE KADAR SÜRECEK

Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda yağışın aralıklarla Pazar günü akşama  kadar devam etmesi, özellikle Cumartesi akşam saat 22.00 ile Pazar sabah saat 10.00 saatleri arasında şiddetli olması beklenmektedir. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Bakan Yılmaz: IŞİD\'in kaçırdığı rehineler yarın öbür gün gelebilir

SONRAKİ HABER

Obama işkence yaptıklarını itiraf etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...