01 Ağustos 2014 17:43

Madde bağımlılığında 8 yılda çarpıcı artış

Madde bağımlılığındaki artışı, tedavi merkezlerine başvuranların sayısı gözler önüne serdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun verdiği bilgiye göre, alkol ve madde bağımlılığına ilişkin tüm tedavi merkezlerine 2004’te yapılan başvuru sayısı 12 bin 756 iken bu rakam 2012’de 227 bin 298 oldu.

Madde bağımlılığında 8 yılda çarpıcı artış
Paylaş

 

Madde bağımlılığındaki artışı, tedavi merkezlerine başvuranların sayısı gözler önüne serdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun verdiği bilgiye göre, alkol ve madde bağımlılığına ilişkin tüm tedavi merkezlerine 2004’te yapılan başvuru sayısı 12 bin 756 iken bu rakam 2012’de 227 bin 298 oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun verdiği yanıt, alkol ve madde bağımlılığı nedeniyle hastanelere başvuranların sayısında rekor düzeyde artış olduğunu ortaya koydu.

Sağlık Bakanının verdiği bilgiye göre; 2004’te tüm tedavi merkezlerine başvuran ayakta hasta sayısı 11 bin 239, yatan hasta sayısı bin 517 iken, 2012’de ayakta hasta sayısı 218 bin 515, yatan hasta sayısı ise 8 bin 783 oldu.

ALKOLDEN 20 BİN ESRARDAN 90 BİN

Alkol bağımlılığı nedeniyle 21 bin 780 kişinin polikliniklere başvururken, esrar bağımlısı nedeniyle başvuran sayısı 90 bin 208 oldu. Bu sayı tütünde ise 6 bin 720 kişi olarak not edildi.
Ayrıca Müzezzinoğlu, illere göre dağılım hakkında da bilgi verdi. Ankara’da ayakta hasta sayısı alkol nedeniyle bin 520, madde nedeniyle 10 bin 48, Antep’te madde bağımlılığı nedeniyle 7 bin 808, İstanbul’da alkol nedeniyle 7 bin 467, madde nedeniyle 74 bin 186, İzmir’de madde nedeniyle 13 bin 163 ayaktan hasta Sağlık Bakanlığına bağlı tedavi merkezlerine başvurdu.
(Ankara/ANKA)


15 YAŞINDAKİ ÇOCUK BONZAİDEN KOMAYA GİRDİ

Samsun’un Bafra ilçesinde bonzai komasına giren 15 yaşındaki çocuk hastaneye kaldırıldı.
Olay, İsmetpaşa Mahallesi 19 Mayıs Parkı çevresindeki bir kömürlükte meydana geldi. 15 yaşındaki T.S., kömürlükte bonzai içerek kendini kaybetti. Yaşıtı olan başka bir çocuk, T.S’yi kömürlükten çıkartarak parkın yanına getirdi. Durumu fark eden çevredeki halk, olayı 112 acil ve polis ekiplerine bildirdi. 112 acil ekipleri, T.S.’yi Bafra Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Durumu kötüleşen T.S, ilk tedavinin ardından Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. (SAMSUN)


BURSA’DA 7 KİLO BONZAİ YAKALANDI

BURSA’da Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Narkotik birimi son bir ayda yaptığı operasyonlarda 7,3 kilogram bonzai ele geçirdi.
Son zamanlarda başta Bursa ve İstanbul olmak üzere büyük kentlerde artan bonzai kullanımı üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle merkez Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde bonzai başta olmak üzere uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Ramazan ayında Panayır, Alacamescit, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Vakıfköy ve Eğitim Mahallesi’nde Ramazan ayında gerçekleştirilen 6 ayrı operasyonda 6 kilogram bonzai, 12 kilogram esrar ve 3 bin civarında uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.
Son olarak Yıldırım ilçesi İncirli Caddesi’nde gerçekleştirilen operasyonda ise 1,3 kilogram bonzai ele geçirildi. Yakalanan M.Ü., S.A., H.A.D ve K.C. isimli biri kadın 4 kişi adliyeye sevk edildi. (Bursa/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Polis avukatlarından tutuklama kararına itiraz

SONRAKİ HABER

N.Y. davasında bilirkişi, görüş ayrılığına düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...