01 Ağustos 2014 17:26

8 gazeteci öldürüldü

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, İsrail’in dün gerçekleştirdiği saldırılarda 3 Filistinli gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail’in saldırılarından bu yana Gazze’de hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 8’i buldu.

8 gazeteci öldürüldü
Paylaş

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, İsrail’in dün gerçekleştirdiği saldırılarda 3 Filistinli gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail’in saldırılarından bu yana Gazze’de  hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 8’i buldu.

7 Temmuz’dan beri süren İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında sekiz gazeteci hayatını kaybetti.

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) yaptığı açıklamada, çarşamba günü Şicaiyye bölgesine yapılan İsrail bombardımanında, El Aksa Televizyonu için çalışan 26 yaşındaki Sami El Aryan ile Filistin Medya Ağı için çalışan 25 yaşındaki foto muhabir Rami Rayan’ın hayatını kaybettiği belirtildi.

Federasyon ayrıca Gazze’de İsrail savaş uçaklarının evini bombalaması sonucu, Filistin televizyonlarında spor programı yapan 49 yaşındaki Ahid Zakut’un da hayatını kaybettiğini açıkladı. Zakut Filistin milli takımının eski oyuncularından biriydi.

Gazetecilerin öldürülmesini kınayan Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, cinayetlerin durması gerektiğini ve İsrail’in bu suçlardan sorumlu tutulması gerektiğini söyledi.
(MEDYA  SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahadın Kültür Şenliği başlıyor

SONRAKİ HABER

CHP’li Oran, Erdoğan’ı YSK’ye şikayet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...