25 Şubat 2011 23:17

Yusuf Ekinci cinayeti için suç duyurusu

TOPLUMSAL Bellek Platformu üyeleri Özel Harekat Timleri tarafından kullanılan Uzi marka silah ile öldürülen Av. Yusuf Ekinci davasında 17 yıldır bir sonuca ulaşılamaması üzerine, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Yusuf Ekinci ailesi, Özge Mumcu, BDP Diyarbakır milletvekili Akın Birdal, SDP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin T

Yusuf Ekinci cinayeti için suç duyurusu
Paylaş

TOPLUMSAL Bellek Platformu üyeleri Özel Harekat Timleri tarafından kullanılan Uzi marka silah ile öldürülen Av. Yusuf Ekinci davasında 17 yıldır bir sonuca ulaşılamaması üzerine, yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Yusuf Ekinci ailesi, Özge Mumcu, BDP Diyarbakır milletvekili Akın Birdal, SDP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Taka’nın da katılımıyla adliye önünde dün basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan, Özge Mumcu davanın zaman aşımına uğratılmasının mümkün olmayacağını ifade etti. Mumcu, TCK’nın 77. maddesini hatırlatarak, “İşkence ve kasten öldürme eylemlerini siyasal, felsefi ve ırki veya dini saiklerle toplumun bir kesimine karşı plan doğrultusunda sistemli olarak gerçekleştirenlerin insanlığa karşı suç işlediklerini tanımlar” dedi. Mumcu, “Devlet kurumları ağlama değil, iş yapma mercileridir” dedi.
Mumcu, yargı mekanizması organlarını da artık ataletten vazgeçmeye çağırdı. Mumcu hükümete ve meclise de seslenerek, Birleşmiş Milletler Roma Statüsü ile kişilerin “gözaltında kayıptan” korunmaları ile ilgili uluslararası sözleşmeleri acilen imzalamaları gerektiğini ifade etti.
Basın açıklamasından sonra adliye binasına gidilerek suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusu dilekçesinde İbrahim Şahin ile Yusuf Ekinci cinayeti arasında arasındaki bağlantının hiçbir şekilde sorgulanmamış olması da yer aldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir göz de sen ol!

SONRAKİ HABER

Hediye Aksoy’un sesini kim duyacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...