31 Temmuz 2014 20:29

Demirtaş: O koltuğa halk oturacak

Mersin'de düzenlene mitingde konuşan HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, halkın içinden çıkan adaya oy verilmesini isteyerek, "Oy verirken belki 10 saniyenizi alacak, ama o 10 saniyede yaptığınız iş Türkiye'nin geleceğini değiştirecek. Seçiminiz benden yana olursa o koltuğa ben değil halk oturacak. Onun için Çankaya'ya halk seçilecek" dedi.

Demirtaş: O koltuğa halk oturacak
Paylaş

Mersin'de düzenlene mitingde konuşan HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, halkın içinden çıkan adaya oy verilmesini isteyerek, "Oy verirken belki 10 saniyenizi alacak, ama o 10 saniyede yaptığınız iş Türkiye'nin geleceğini değiştirecek. Seçiminiz benden yana olursa o koltuğa ben değil halk oturacak. Onun için Çankaya'ya halk seçilecek" dedi.

HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş için Mersin Teyfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yanında düzenlenen mitinge onbinlerce yurttaş katıldı. Yapılan saygı duruşunun ardından Mersin MKM sanatçısı Kadir Çat'ın söylediği ezgiler eşliğinde halay çeken yurttaşlar, sık sık "Halkın adayı Demirtaş", "Çankaya'ya halk gidecek" ve " Hırsız değil halkın adamı" sloganları attı. Çat'ın konserinin ardında HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş halka hitap etti. Herkesi selamlayarak konuşmasına başlayan Demirtaş, devletin bütün imkanlarının Başbakan Erdoğan'ın elinde olduğunu ve seçim döneminde Erdoğan'ın bunu kendi babasının malı gibi kullandığını ifade ederek, seçimlerde haksız bir rekabetin olduğunu söyledi.

'BİR KISIM ADAYLAR BU HALKIN MALINI ÇALMAK İLE MEŞGUL'


Derdinin Erdoğan'ın parası olamadığının altını çizen Demirtaş, "Bizim belirtmek istediğimiz mal varlığını açıklamasıdır. Halk adaylığına başvuran biri neden halktan kendi mal varlığını saklasın?" diye sordu. Kendisinin mal varlığını açıkladığını ve kendisine seçim çalışmaları için yapılan bağışların da şeffaf ve dürüst bir şekilde hesabını verdiğini aktaran Demirtaş, halkın malının kutsal olduğunu ama bir kısım adayların bu halkın malını çalmak ile meşgul olduğunu söyledi.

'GERÇEKTEN HALKIN İÇİNDEN ÇIKMIŞ ADAYA OY VERİN'


Cumhuriyet tarihinde halkın kendisini yönettiği tek bir Cumhurbaşkanı'nın dahi olmadığını dile getiren Demirtaş, bu güne kadar gelenlerin hepsinin sadece isminin halkın adayı olduğunu, ama esasında halkın karşısında yer aldığını söyledi. Roboski'de Soma'da katledilen yurttaşlara seslerini çıkarmayanların halkın adayı olamayacağına dikkat çeken Demirtaş, "Bunlar ismen halkın adayıdır ama aslında tek dertleri sermaye güçlerine yaranmaktır. Onlar için sermaye kaçmasın yeter, senin benim derdim onları hiç ilgilendirmez" dedi. Şimdi bu sermaye yandaşlarına karşı halkın kendi adayını çıkarması için bir fırsatın doğduğunu belirten Demirtaş, "Oy vermeye giden yurttaşlarımız herkesin derdine eşit bir şekilde yaklaşacak, kadın erkek ayrımı yapmayacak, insan onuruna sahip çıkacak olan ve gerçekten halkın içinden çıkmış halkın adayına oy versin" dedi.

'KARDEŞLİK HUKUKUNU YENİDEN İNŞA ETMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK'

Birlikte yaşam ve bozulmaya çalışılan kardeşlik hukukunu yeniden inşa etmek için yola çıktıklarının altını çizen Demirtaş, "Tek dil tek millet kardeşliğimizin sloganı olamaz. Bize gerekli olan şey tek dil tek millet değil herkesin kendi anadilini özgürce kullandığı ve varlığının kabul edilmesidir" dedi. Bunu tesis etmek için ellerine bir fırsat doğduğunu belirten Demirtaş, "İşte bunu tesis etmek için Cumhurbaşkanlığı seçimlerine girdik. Onun için sandık başına gittiğinizde sadece Cumhurbaşkanı'nı seçmeyeceksiniz. Aynı zamanda kardeşliği ve barışa da oy vereceksiniz" dedi.

'10 SANİYEDE TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ'

Cumhurbaşkanlığı koltuğunun halkın koltuğu olduğunu, kimsenin babasının malı olmadığını dile getiren Demirtaş, "Biz seçildiğimiz takdirde sadece bu ülkede değil bütün orta doğuda barışı tesis edeceğiz. Çünkü biz kardeşçe yaşamayı, el ele tutuşmayı, omuz omuza yürümeyi özledik" dedi. "10 Ağustosta sandık başına gittiğinizde o mührü barış ve kardeşlikten yana, emekçiden ve ezilenden yana olan aday için oy verin" diyen Demirtaş, " Oy verirken belki 10 saniyenizi alacak, ama o 10 saniyede yaptığınız iş Türkiye'nin geleceğini değiştirecek" dedi. Demirtaş son olarak "Seçiminiz benden yana olursa o koltuğa ben değil halk oturacak. Onun için Çankaya'ya halk seçilecek" dedi.

Demirtaş'ın konuşmasının ardından miting yerel sanatçıların çaldığı ezgiler eşiğinde çekilen halaylar ile son buldu. (Mersin/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Cinayette rolü olanlar Erdoğan’ın müttefikleridir’

SONRAKİ HABER

EMEP: Partimiz provokatif yaklaşımlara uzak duracaktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...