31 Temmuz 2014 19:28

‘Olaylar kasıtlı çıkarıldı’

Kayseri’de Suriyelilere yönelik saldırılarda 6 kişi gözaltına alınırken, bir emniyet yetkilisi yaşanan saldırının Suriyelilere yönelik provokatif bir eylem olduğuna dikkat çekti.

‘Olaylar kasıtlı çıkarıldı’
Paylaş

Kayseri’de Suriyelilere yönelik saldırılarda 6 kişi gözaltına alınırken, bir emniyet yetkilisi  yaşanan saldırının Suriyelilere yönelik provokatif bir eylem olduğuna dikkat çekti.

Önceki gün Eskişehir Bağları semtinde oturan mahalleliler, Suriyelilerin gençleri bıçakladığı ve dayak attıklarını ileri sürerek eylem yapmıştı. Ellerindeki sopalarla Suriyelilerin oturduğu Danişmentgazi Mahallesi’ne gitmek isteyen kalabalığa polis biber gazıyla müdahale etmişti. Gece saat 02.00’ye kadar süren ve 3 Suriyeliye ait otobüslerin de tahrip edildiği olaylarda polis, 6 kişiyi gözaltına aldı. Polis ekipleri, Danişmentgazi Mahallesi’nde sabaha kadar devriye gezdi. Bir emniyet yetkilisi, olayların kasıtlı olarak çıkarıldığını belirterek şöyle dedi: “Emniyet Genel Müdürlüğü alınan bir duyuma dayanarak, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kayseri gibi illerde Suriyeli sığınmacılara yönelik provokatif eylemler yapılacağını bildirmişti. Suriyelilerin oturduğu semtlerde dolaşan bazı kişiler, çeşitli bahanelerle tahrikte bulunuyor. O nedenle mahalle muhtarları ve vatandaşlarımız ülkemizde misafir olarak bulunan Suriyelilere karşı daha duyarlı olmalıdır.”

VALİ: KARŞILIKLI KAVGA YOK

Konuyla ilgili açıklama yapan Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, “Mahalle sakinlerinden yaralananların olduğu, Suriyeliler ile karşılıklı kavga olduğu şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyleyen Vali Düzgün, açıklamasında iki gün boyunca yaşanan olayları şöyle anlattı: “ 29.07.2014 Salı günü saat 22.00 sıralarında Danişmentgazi Mahallesi’nde bulunan Melikgazi Sosyal Tesisleri önündeki park içerisinde, çoğunluğu gençlerden oluşan 40-50 kişilik bir grup, taşlı sopalı toplanarak Suriyeli şahıslar ile karşı karşıya gelmiş, bu olaylar sırasında Suriye uyruklu 3 şahıs hafif şekilde yaralanmıştır. 30.07.2014 Çarşamba günü saat 12.30 sıralarında semt sakinleri sosyal tesisler önünde yine taşlı ve sopalı toplanmışlar  ve taşkınlık çıkararak Danişmentgazi Mahallesi Boydak Camii tarafına doğru yürüyüşe geçerek Suriye uyruklu şahıslara zarar vermek istemişler ve etraftaki Suriye plakalı 5 araca taşlayarak hasar vermişlerdir. Bunun üzerine gruba gaz kullanılmak suretiyle müdahale edilmiş, daha sonra olay yerine vali yardımcısı ile il emniyet müdürü gelerek, mahalle muhtarları, göstericiler ve diğer mahalle sakinleri ile görüşerek grubun dağılımı sağlanmıştır.” Düzgün, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini de kaydetti. (Kayseri/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan yine tek’lerini sıraladı

SONRAKİ HABER

Devran döndü dekan düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...