31 Temmuz 2014 18:24

Anadolu Ajansı cumhurbaşkanını seçti

Anadolu Ajansı (AA) Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ı yüzde 75, 80’lere varan oy oranlarıyla kazandırdı. Anadolu Ajansı’nın Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı test yayınlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzak ara seçilmiş gibi göstermesi dikkat çekti.

Anadolu Ajansı cumhurbaşkanını seçti
Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ı yüzde 75, 80’lere varan oy oranlarıyla kazandırdı

Anadolu Ajansı’nın Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı test yayınlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzak ara seçilmiş gibi göstermesi dikkat çekti.

'OYLARIN YÜZDE .... ALARAK RAKİPLERİNE FARK ATTI'

Örneğin AA’nın test yayında Bartın seçim sonucu “Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan geçerli oyların yüzde 73’ünü aldı

Bartın’da resmi olmayan sonuçlara göree kayıtlı 142 bin 386 seçmenden 128 bin 930’u sandık başına gitti. Geçerli 122 bin 1 oyun 90 binini Recep Tayyip Erdoğan 29 bin 322’sini Ekmeleddin İhsanoğlu, 2 bin 679’unu da Selahattin Demirtaş aldı. Erdoğan Bartın’da geçerli oyların yüzde 73’ünü alarak rakiplerine fark attı” anonsuyla duyuruldu.

AA’nın test yayınında Tayyip Erdoğan Rize’de yüzde 82, Isparta’da yüzde 80, Konya’da yüzde 75, Gümüşhane’de yüzde 80, Maraş’ta da yüzde 70 oy alarak hepsinde de rakiplerine far atıyor.

BU İLK DEĞİL
 
Anadolu Ajansı Yerel Seçim öncesi de seçimlere 1 gün kala sitesinde Türkiye genelinde AKP’nin yüzde 72,78, CHP’nin yüzde 12,96 oy alacakmış gibi göstermiş ve bunun test yayını olduğuna dair bir açıklama da koymamıştı. Sorular üzerine AA yetkilileri, sitenin test yayın rakamların ise “uyduruk” olduğunu açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)



 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş’ın cumhurbaşkanlığı, su ile çalışan araba gibi

SONRAKİ HABER

‘Çatışmayı değil barışı savunuyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...