31 Temmuz 2014 15:50

'Seçilirsem TRT Genel Müdürünü görevden alacağım'

Selahattin Demirtaş, TRT Genel Müdürüne eleştirisini sürdürdü. Demirtaş, 'Seni her gün teşhir etmeye devam edeceğim. Çünkü senin ve senin gibilerin zihniyetini değiştirmeye geliyoruz. Cumhurbaşkanı olursam da seni görevden aldıracağım' dedi.

\'Seçilirsem TRT Genel Müdürünü görevden alacağım\'
Paylaş

Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında Hatay’da halkla buluştu. Demirtaş’a HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ eşlik etti.
Hükümete yolsuzluk üzerinden yüklenen Demirtaş, şunları söyledi: “Saatlerinin bir zembereği, saatin kendisini demiyorum, zembereği bir işçinin yıllık kazancından fazla. 7 sülalemiz çalışsa alamaz.” Reyhanlı katliamının yaşandığı dönemde Başbakan Erdoğan’ın “Benim Sünni kardeşlerime saldırıldı” sözlerini hatırlatan Demirtaş, bu ifadenin mezhepçilik olduğunu söyledi. Demirtaş, “Kendi içinde rengarenk bir ulusuz biz. Tek olamayız, birlik olabiliriz. Birliğin içinde çokluk. Nar gibiyiz” dedi. IŞİD’in bölgedeki katliam ve saldırılarına da dikkat çeken Selahattin Demirtaş şunları söyledi: “Herkes bilmeli ki, IŞİD’i destekleyen AKP bilmeli ki, Suriye halklarının yanındayız. Son nefesimize kadar! Kimse sanmasın ki barbarlık Suriye’de egemen olacak! IŞİD neden ilerleyemiyor, çünkü orada halklar birlikte. Halklar yan yana direnmeye devam edecek. IŞİD barbarlığı defolup gidecek Suriye’den.”

ŞAHİN’E MİKROFONLU YANIT
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’e yönelik eleştirilerini sürdüren Demirtaş, açıklama sırasında TRT mikrofonunu eline alarak şunları söyledi: “Artık her yerde tekçilik, mezhepçilik, insan kimliği öne çıkıyor ve bu yüzden korkuyorlar. O yüzden TRT’nin genel müdürü utanmadan, sıkılmadan beni tehdit ediyor. Bir daha kendisini ve kurumunu eleştirirsem, anında yayını kesecekmiş. Sen Erdoğan’dan korkma, halkın gazabından kork. Senin beni tehdit edebilecek kadar ne kapasiten, ne mevkiin nede cesaretin var. Yayınlamıyorsan da yayınlama. Ama ben seni her gün teşhir etmeye devam edeceğim. Çünkü senin ve senin gibilerin zihniyetini değiştirmeye geliyoruz. Cumhurbaşkanı olursam da seni görevden aldıracağım.”
Gezi Direnişi döneminde yaşamını yitirenleri unutmayan Demirtaş, Hataylı direnişçiler Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Abdullah Cömert’i andı. (HatayEVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ekmeleddin İhsanoğlu, Madımak Oteli’ne karanfil bıraktı

SONRAKİ HABER

Seçim yasakları başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...