31 Temmuz 2014 15:44

Ekmeleddin İhsanoğlu, Madımak Oteli’ne karanfil bıraktı

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim gezileri kapsamında Sivas’a gitti. Eski Madımak Otelini ziyaret ederek karanfil bırakan İhsanoğlu, 'Burada 37 insanımızı kaybettik. 3 gün sonra çok uzakta değil Erzincan’da yine 33 vatandaşımızı, Başbağlar’da evlatlarımızı, canlarımızı kaybettik' dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Madımak Oteli’ne karanfil bıraktı
Paylaş

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim gezileri kapsamında Sivas’a gitti. Eski Madımak Otelini ziyaret ederek karanfil bırakan İhsanoğlu, “10 Ağustos’tan sonra sorumlulardan hesabını soracağız” dedi.

Başta CHP ve MHP olmak üzere 13 partinin cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim gezileri kapsamında Sivas’ta ziyaretlerde bulundu. Hava yolu ile kente gelen İhsanoğlu’yu CHP, MHP ve BBP il başkanları ve partililer karşıladı. İhsanoğlu daha sonra kent merkezi yakınlarında bulunan ve Alevi-Sünni vatandaşların bir arada yaşadığı İşhan köyünü ziyaret etti. Köy ziyareti sırasında otobüsten inen İhsanoğlu, buğday tarlası biçmekte olan bir biçerdövere binerek poz verdi. Daha sonra Alibaba Mahallesi güzergahını kullanan İhsanoğlu, Mevlana Caddesi güzergahından Sivas Valiliğine geldi.
Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu, Vallik ziyaretinin ardından yürüyerek 2 Temmuz 1993’te katliamının yaşandığı ve daha sonra Bilim ve Kültür Merkezine dönüştürülen Madımak Oteli önüne eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte karanfil bıraktı, sonra dua etti. İhsanoğlu binanın içine ise girmedi. Burada açıklamalarda bulunan İhsanoğlu, burada bir ibret hadisesi yaşandığını belirterek, şunları söyledi: “Tarihimizin ibret verici hadisesinden bir tanesi. Burada 37 insanımızı kaybettik. Mağduriyete uğradılar, zulme uğradılar ve hayatlarını, canlarını feda ettiler. 3 gün sonra çok uzakta değil Erzincan’da yine 33 vatandaşımızı, Başbağlar’da evlatlarımızı, canlarımızı kaybettik. Bu canları niye kaybediyoruz. Bu ne demektir. Bu karanlık emellerin bizi bölmek istediğini gösteriyor. Bu karanlık insanların bizim birliğimizi beraberliğimizi bozmak istediğini gösteriyor. Biz bundan gerekli dersleri almalıyız.”

‘HESABINI SORACAĞIZ’
Katliamla ilgili Devlet Denetleme Kurulunun yayınladığı rapor da sorulan İhsanoğlu, “Herkesin kusuru var orada. En başta yöneticilerin. Ben o günlerde buraya gelen milletvekilleri ile konuştum. Meclis o zaman bir heyet kurdu. DDK tespitlerine katılmamak mümkün değildir. Ama şimdi gereğini yapmak gerekir. İnşallah seçimlerden sonra biz gereğini yapacağız.” diye konuştu. (SİVAS)

ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyet gazetesinde neler oluyor?

SONRAKİ HABER

\'Seçilirsem TRT Genel Müdürünü görevden alacağım\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...