30 Temmuz 2014 13:19

Paralelin bir ucunda 'çeteye darbe', diğerinde 'skandal' var

11 polisin tutuklanması, gazete manşetlerine Cemaat ve Hükümet kavgasında gazetelerin aldığı pozisyona göre yansıdı. Hükümet yanlısı medya paralelcilerin ya da casusların tutuklandığını yazarken, Cemaat medyası ısrarla hukuk skandalı yapıldığını vurguladı.

Paralelin bir ucunda \'çeteye darbe\', diğerinde \'skandal\' var
Paylaş

49 polisin gözaltına alındığı 22 Temmuz operasyonunda hakim İslam Çiçek kararı gece yarısı açıkladı. 17 polisin ifadesi alınmadan verilen kararda; aralarında Terörle Mücadele Eski Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de bulunduğu 11 kişi tutuklandı, 38 kişi ise serbest bırakıldı. Tutuklama, gazete manşetlerine Cemaat ve Hükümet kavgasında gazetelerin aldığı pozisyona göre yansıdı. Hükümet yanlısı medya paralelcilerin ya da casusların tutuklandığını yazarken, Cemaat medyası ısrarla hukuksuzluk yapıldığını vurguladı.

STAR’DAN ARTİSTLİ MANŞET
Star gazetesinin manşeti seviyeyi aşağıya çekti. “Perşembe Artistleri” manşeti ile çıkan hükümet medyası, polislerin sorguyu uzatmak için her türlü şovu yaptığını ileri sürdü. Manşette, perşembe vurgusunu polislerin perşembe günü “paralel” yargıçlara itiraz edecek olması diye kullanırken artist kelimesini de yapılan ‘şov’ dan kaynaklı olarak tercih etti.
Star gazetesinin bir diğer vurgusu da emniyet mensuplarının sofra başındaki fotoğrafları oldu. Fotoğrafın altında da şu ifadelere yer verildi: “Bayramdan önce ‘Bize iftar verilmiyor’ diye isyan eden paralellerin iddiaları gözaltında kendi çektikleri iftar fotoğrafıyla yalanladı.

HÜKÜMET MEDYASI SAVCI GİBİ
Vatan gazetesi “casusluktan 11 tutuklama” diye manşet attı. Gazete casusluk vurgusu yaparken bu polislerin kimilerinin 20 yıl hapis cezası alacağını ileri sürdü.  Sabah “Paralel çeteye ağır darbe” dedi. Gazete toplu bir fotoğraf kullanarak “Gözaltındaki polislerin nezaret şovu sona erdi” ifadelerini kullandı

Zaman gazetesi ise manşetinde “Şüpheliler Dinlenmeden Karar Verilmesine” dedi ve adliyede Yassıada’yı aratmayan skandallar yaşandığını yazdı.

KİME İNANIRSAN...
Gazetelerde bir kaç gündür çıkan ayrıntılardan bazıları:

-Hükümet medyası “ kumpas- casusluk” yapıyorlardı derken, Cemaat medyası bu polislerin yolsuzlukları ortaya çıkardığı için operasyona uğradığını yazdı.

-Hükümet medyası polislerin cezaevinde ‘şartlarımız kötü’ diyerek yalan söylediğini ve şov yaptıklarını iddia ederken, Cemaat medyası gözaltındayken “İftarda yemek verilmedi, kalabalık koğuşlarda kaldılar, yerlerde yattılar” diye yazdılar

-Hükümet medyası önceki gece yaşanan tutuklamalarda, adliyede sanık avukatlarının protestosu nedeniyle hakimin polislerin bazılarını dinlemeden karar vermek zorunda kaldığını savunurken, Cemaat medyası bir skandal söz konusu olduğunu hakimin dinlemeye tenezzül etmeden karar verdiğini aktardı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Samsun Müftüsü: Dövme haramdır

SONRAKİ HABER

Kadının gülmesi yasak, rehin alınması serbest!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...