25 Şubat 2011 23:16

Bir göz de sen ol!

BU YIL birincisi düzenlenen “Türkiye Çocuk Hakları Kongresi” öncesi, öldürülen Kürt çocuklarına dikkat çekmek için “Bir Göz de Sen Ol İnisiyatifi” üyeleri, “Çocuklarımız öldürülüyor. Yakalanan yok, yargılanan yok, hesap veren yok. Çocuklarımız sadece t

Bir göz de sen ol!
Paylaş

BU YIL birincisi düzenlenen “Türkiye Çocuk Hakları Kongresi” öncesi, öldürülen Kürt çocuklarına dikkat çekmek için “Bir Göz de Sen Ol İnisiyatifi” üyeleri, “Çocuklarımız öldürülüyor. Yakalanan yok, yargılanan yok, hesap veren yok. Çocuklarımız sadece toprağa değil utancın sessizliğine de gömülüyor” başlıklı bildiri dağıttı.
Türkiye Çocuk Vakfı tarafından Haliç Kongre Merkezinde Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ve pek çok kurum temsilcisinin katılımı ile düzenlenen ‘1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi’ başladı. 3 gün sürecek olan kongreye muhalif hiçbir çocuk hakkı örgütünün davet edilmemesi dikkat çekti. Kongrenin yapıldığı salonun önünde ise Bir Göz de Sen Ol İnisiyatifi üyeleri, öldürülen Kürt çocuklarını gündeme getirmek için öldürülen çocukların isimlerinin yazılı olduğu beyaz önlükleri giyerek, bildiri dağıttı.
İnisiyatif Üyelerinden Sevinç Altan, salona giren Meclis Başkanı Şahin’e, “Çocuklarımız öldürülüyor. Yakalanan yok, yargılanan yok, hesap veren yok. Çocuklarımız sadece toprağa değil utancın sessizliğine de gömülüyor. Meclise daha önce sorumluların yargılanması için soru önergesi vermiştik, gündeme almaları için tekrar imza toplayacağız, oturma eylemi yapacağız. Suçlular yargı önüne çıkarılana kadar bu işten vazgeçmeyeceğiz” yazılı bildiriyi verdi.

ŞAHİN BİLDİRİ İLE İLGİLENMEDİ

Şahin’in bildiriyi okumaması üzerine inisiyatif üyeleri, başka bir bildiri daha uzatarak, “Lütfen bu bildiriyi okuyun” dedi. Bunun üzerine Şahin, “Daha önce okumuştum ve tekrar okuyorum” diyerek salona girdi. Araya giren Şahin’in korumaları ise inisiyatif üyelerini “Yasal olmayan bir iş yapıyorsunuz” diyerek dışarı çıkardı. İnisiyatif üyeleri ile güvenlik görevlileri arasında sık sık tartışmalar yaşandı. Bir süre daha bildiri dağıtan inisiyatif üyeleri daha sonra, öldürülen çocukların durumuna dikkat çektiklerini belirterek eyleme son verdi.
Bir Göz de Sen Ol İnisiyatifinin eylemini takip ettikten sonra kongreyi izlemek için salona girmek isteyen DİHA ve ETHA muhabirleri ise güvenlik görevlileri tarafından tartaklanarak dışarı çıkarıldı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Dolu 3 milyona maloldu

SONRAKİ HABER

Yusuf Ekinci cinayeti için suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa