29 Temmuz 2014 18:08

IŞİD yanlılarından İstanbul'da bayram etkinliği ve cihad çağrısı!

Irak Şam İslam Devleti'ne yakınlığıyla bilinen takvahaber.net, örgütün İstanbul'daki sempatizanlarının düzenlediği bayram etkinliğine ilişkin görüntüleri yayımladı.

IŞİD yanlılarından İstanbul\'da bayram etkinliği ve cihad çağrısı!
Paylaş

Irak Şam İslam Devleti'ne yakınlığıyla bilinen takvahaber.net, örgütün İstanbul'daki sempatizanlarının düzenlediği bayram etkinliğine ilişkin görüntüleri yayımladı.

CNN Türk'ün haberine göre kılınan bayram namazının ardından cihad çağrısı yapılırken vaiz,  "Bizi hakkıyla cihad yolunda savaşlardan eylesin. Allah'ım cihad eden ve sabreden mücahidlere yardım et, onları zafere ulaştır. Onların atışlarını isabete ulaştır" dedi.

Suriye ve Irak'ta düzenlediği kanlı katliamlarla tüm dünyanın gündemindeki yerini koruyan terör örgütü IŞİD'in sempatizanları, İstanbul'da bayramlaşma töreni düzenleyerek, 'cihad' çağrısı yaptı. TakvaHaber.com sitesinde yayınlanan görüntülerde Suriye'ye gidecek IŞİD militanlarının da yer aldığı öne sürülüyor.

IŞİD'in 'bayramlaşma' töreninde kanlı katliamları, ele geçirdiği kentlerdeki baskıcı uygulamaları ve tarihi eserleri yıkmasıyla tanınan örgütün kendisini halife ilan eden lideri Ebubekir Bağdadi'den övgü dolu sözlerle bahsediliyor. İstanbul Ömerli'deki bir piknik alanında çekildiği ifade edilen görüntülerde Müslümanlara cihad çağrıları da yapıldı.

'Bayramlaşma töreni' olarak lanse edilen buluşmada yapılan konuşmada, "Bizi hakkıyla cihad yolunda savaşlardan eylesin. Allah'ım cihad eden ve sabreden mücahidlere yardım et, onları zafere ulaştır. Onların atışlarını isabete ulaştır" ifadeleri dikkat çekiyor.

Haberin yayınlandığı ve IŞİD'e yakınlığıyla bilinen sitede ise "İstanbullu Müslümanlar 2014/1435 Ramazan bayramı namazını düzenlenen bir organizasyonla hep birlikte eda etme imkanı buldular" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

BAYRAM ETKİNLİĞİNDEN GÖRÜNTÜLER

ÖNCEKİ HABER

İlk konserini Dersim\'de verecek

SONRAKİ HABER

Bakan Yıldız: Doğal gaz ve elektriğe zam yapılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...