29 Temmuz 2014 17:22

IŞİD, Kobanê’ye giremedi

Bayramı da mevzilerde elleri tetikte karşılayan YPG ve YPJ savaşçıları, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) ‘Bayramda Kobanê’de olacağız’, ‘Bayram namazını Kobanê’de kılacağız’ sözlerini hatırlatarak, “Hâlâ gelen giden yok. Gelirlerse Kobanê halkı onlara gereken cevabı verecek” diyor.

IŞİD, Kobanê’ye giremedi
Paylaş

İsmail ESKİN

Bayramı da mevzilerde elleri tetikte karşılayan YPG ve YPJ savaşçıları, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) ‘Bayramda Kobanê’de olacağız’, ‘Bayram namazını Kobanê’de kılacağız’ sözlerini hatırlatarak, “Hâlâ gelen giden yok. Gelirlerse Kobanê halkı onlara gereken cevabı verecek” diyor.

Kobanê’nin güneyinde yer alan ve kantonun güvenliği için büyük öneme sahip olan Şehit Xabur tepesinde en ön cephede IŞİD’e karşı savaşan YPG’lilerin Tabur Komutanı Zınar Kobanê, IŞİD’in büyük bir Kürt katliamı yapmayı planladığını belirterek, “Çok sert saldırılar yaptılar. Bizim karşı koyacak ağır silahlarımız yoktu. Ama irademiz ve inancımız vardı” dedi.
IŞİD’in gelip kantona rahatça girebileceğini zannettiğini söyleyen Zınar Kobanê, “Musul gibi Kobanê’yi de alabileceklerini sandılar. Ama direnişimizle karşılaştılar” dedi. Rojava devrimiyle elde ettikleri hakları korumak için savaştıklarını söyleyen Zınar Kobanê, “IŞİD kantona girmek için denediği tüm cephelerde yenilgiye uğradı. IŞİD’in son saldırıları öncekilere nazaran çok daha kapsamlı. Doğudan, batıdan ve güneyden saldırılar düzenlediler. İlerlemek istediler ama olmadı. Direnişimiz onları kırdı” şeklinde konuştu.

Morallerinin yüksek olduğunu, özellikle Kürdistan’ın diğer parçalarından kendilerine yardım için, IŞİD’e karşı savaşmaya gelenlerin büyük bir motivasyon sağladığını belirten Zınar Kobanê, “IŞİD’e karşı büyük başarı elde ettik. Ancak, bu IŞİD’in yenildiği anlamına gelmiyor. Büyük bir hazırlığın içindeler. Bayramda geleceklerini söylediler ama gelen olmadı. Halbuki onlar için bayramda güzel bir hazırlık yapmıştık” diye konuştu.

ARTIK SAVUNMADA KALMAYACAĞIZ

YPG ve YPJ kuvvetlerinin artık savunma pozisyonunda kalmayacaklarını söyleyen Zınar Kobanê, “Yerimizde durmayacağız. Onların üzerine gideceğiz. Ortadoğu ve Suriye’nin başına bela haline getirilen IŞİD dış ülkeler ve sistemlerin pisliğidir. Bu devletler onları toplayıp Rojava üzerine gönderiyor. Bize düşen bu pislikleri temizlemek. Kendimize güveniyoruz. Biz mevzilerde savaşmaya başladığımızda halkımız her zaman yanımızda oldu. Halkımızın yanımızda olduğunu bilmek, bir halk için mücadele ettiğimizi bilmek bize güç veriyor” şeklinde konuştu.

YPG’nin bayram nedeniyle ilan ettiği ateşkese rağmen önceki gece IŞİD üyeleri YPG mevzilerine sızmaya çalıştı. Kantonun doğusunda bulunan Ahmediyê köyü civarında 4 IŞİD üyesi öldürülürken bazıları da yaralandı. Kantonun doğu ve batı cephelerine yönelik havan ve top atışları önceki gece de sürdü. (Kobanê/DİHA)


YPG VE YPJ'DEN ASKERİ GEÇİT TÖRENİ

Bayramı direniş ile karşılayan Kobanê Kantonu’nda YPG ve YPJ’li savaşçılar kanton merkezinde askeri yürüyüş gerçekleştirdi.

Şehit Dicle Mezarlığında bir tören düzenleyen YPG ve YPJ’liler buradan Kobanê merkezine kadar askeri düzende, yürüyüş gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgisi ile karşılanan savaşçıların yürüyüşüne Kobanê Kantonu Savunma Bakanı İsmet Hesen eline aldığı silahı ile öncülük etti. Çocukların zafer işaretleri ile yürüyüş boyunca eşlik ettiği YPG ve YPJ’lilere yoldan geçen araç sürücüleri kornalarla, halk da sloganlarla destek verdi. Kent merkezine kadar yaklaşık 5 kilometre yürüyen savaşçıların yürüyüşü kantonda büyük heyecan uyandırdı. Savaşçılar geçtikleri tüm güzergahlarda ayakta alkışlandı. (Kobanê/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çayeli Bakır’a dinamit protestosu

SONRAKİ HABER

Ahmet Hakan\'dan Erdoğan\'a: Hiçbir Osmanlı padişahı baş edemez!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...