29 Temmuz 2014 11:15

Partiler arasında bayramlaşma trafiği başladı

Ramazan Bayramı sebebiyle, Meclis'te bulunan partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri başladı. Mardin Milletvekili Erol Dora başkanlığındaki HDP heyeti, CHP'ye bayramlaşmaya gitti. AKP'yi ziyaret eden ilk parti ise CHP oldu.

Partiler arasında bayramlaşma trafiği başladı
Paylaş

HDP - CHP BAYRAMLAŞMASI

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora başkanlığındaki heyet, CHP'ye bayramlaşmaya gitti. HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Ortadoğu'daki gelişmeleri hatırlatarak, çözüm sürecinin desteklenmesi gerektiğini söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Ortadoğu'daki gelişmeleri anlatarak birbirlerine insanca, dostça bakmak gerektiğini vurguladı. Bütün acıların bir anlamda tazelendiği bir bayram olduğunu dile getiren Erdoğdu, bu vatandaşlık bilinciyle tüm Ortadoğu halklarının laik, özgür, hukuk ve demokrasinin hakim olduğu günler yaşaması temennisinde bulundu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ise Uludere'de 34 insanın öldürüldüğünü ve bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptığını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Uludere'ye gittiğini belirten Gök, Uludere'de göz yaşı dökmeyen bir iktidarın Gazze'de gözyaşı dökme hakkı bulunmadığını söyledi. Başbakan'ın HDP'nin parlamentoda olmaması yönündeki sözlerini kınayan Gök, cumhurbaşkanı seçiminde HDP'ye başarılar diledi.

AKP'YE İLK ZİYARET CHP'DEN
AKP'yi ziyaret eden ilk parti, 9.30’da gelen ana muhalefet partisi CHP oldu. Genel Başkan Yardımcısı Emrahan Halıcı, parti meclisi üyeleri Gaye Volker ve Umut Akdoğan ziyareti gerçekleştirdi. İktidar ve ana muhalefet partileri temsilcilerinin bayramlaşmalarının ardından partililer, iğneleyici sözlerle politikalarını eleştirdiler.

Emrahan Halcı karşılandıkları salon hakkında, “Giderek büyüyor salon. Muhalefet büyüdü salon da büyüdü…” ifadelerine Kapusuz, “Daha büyüklerinde karşılayacağız inşallah sizleri. Muhalefet büyüsün diyoruz ama…” karşılığını verdi.

Halıcı konuşmasında, bayram günü yapılan ziyaretlerin partiler arasında diyalog ve hoşgörünün, bayram değil bayram dışında da sürmesini arzuladıklarını söyledi. Bütün partilerin ülkenin iyiliği için bir şeyler yapmaya çalıştığını dile getiren Halıcı, “Farklılıklarımız olabilir düşüncelerimizde ama bunu gergin bir ortama taşımamak bütün vatandaşlarımızın dileğidir. Burada iktidar partisine görevler düşüyor. 12 yıldır iktidarda olmak, parti için önemli bir sorumluluk, ülkedeki gergin atmosferin yumuşamasına, bayramların vesile olmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Kapusuz ise konuşmasında, güzellikleri daim olmasının ve ağız tadi ile yaşanmasının önemli olduğunu ifade etti. Kapusuz, Türkiye’de güzellikler varken, komşularda sıkıntıların had safhada olduğuna dikkat çekti. Cahiliye dönemlerinde bile insan öldürmek, gerginlik ve şiddetten uzak kalınırken, bugün yakın coğrafyada ve bireysel olarak şiddet olduğunu ifade etti. Bu şiddetlerin telin edilmesi gerektiğini dile getiren Kapusuz, “Bunların hatırlanmasında yarar var. Elbette geleneklerin devam etmesi memnun olduğumuz bir husus. Milletimiz, fikir ayrılıklarında çatışan bir taraf değil, beraber olan, beraberliklerini de millet önünde dostça sergileyen görüntüleri arzu etmektedir.” şeklinde konuştu.

AKP İLE MHP'NİN TÜRK-İSLAM COĞRAFYASI TARTIŞMASI
MHP’ye bayramlaşmaya gelenleri Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ve Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bulduk Özdemir ağırladı. AKP heyetinde ise İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Hamza Dağ, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kocan ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Osman Timurtaş yer aldı.
Partilerin bayramlarda bir araya gelmesinin toplumun da arzuladığı ve görmek istediği bir tablo olduğunu vurgulayan Hamza Dağ, "Türk-İslam coğrafyasında" meydana gelen olaylara değindi ve siyasi konulara girmek istemediklerini, pazartesiden itibaren tekrar siyasete yoğunlaşacaklarını söyledi. Emin Haluk Ayhan ise buruk bir bayrama girdiklerini vurguladı. "Türk-İslam coğrafyasında" meydana gelen olaylara değinen Ayhan rahatsızlık duydukları konuları da dile getirdi. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Karakolda bitmeyen kavga hastanede de sürdü

SONRAKİ HABER

İsrail saldırılarının 22. gününde ölü sayısı 1200\'ü geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...