29 Temmuz 2014 08:28

Cezaevinde göz göre göre cinayet

Adli tutuklu Nihat Yılmaz isimli bir mahkum, 2-3 ay önce sevk edildiği Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevinde kaldığı koğuşa aynı gün konulan başka bir mahkum tarafından jiletle yaralandıktan sonra, iple boğularak öldürüldü. Yılmaz ailesi ise çocuklarının bizzat cezaevi idaresi tarafından mahkum eliyle öldürüldüğünü iddia etti.

Cezaevinde göz göre göre cinayet
Paylaş

Ömer ÇELİK

Tutuklu ve hükümlülere yönelik işkence, dayak ve hak gasplarıyla sık sık gündeme gelen Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevinde göz göre göre bir cinayet işlendi. Adli tutuklu Nihat Yılmaz isimli bir mahkum, 2-3 ay önce sevk edildiği Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevinde kaldığı koğuşa aynı gün konulan başka bir mahkum tarafından jiletle yaralandıktan sonra, iple boğularak öldürüldü. Katledilen Nihat Yılmaz’ın amcasının oğlu Ümit Yılmaz’dan alınan bilgilere göre, mahkum Nihat Yılmaz’ın cezaevi idaresine baskı ve şiddet gördüğünü ve öldürülme riski olduğunu anlattığına dikkat çekti.

DARBEDİLDİĞİNE DAİR RAPOR DA ALDI
Cezaevinde yaşanan baskılar nedeniyle Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığına da şikayette de bulunan Yılmaz, Savcılığa cezaevinde intihara sürüklenmeye çalışılıp, öldürülmek istendiğini anlattı. Yılmaz’a savcılık tarafından sevk edildiği hastanede darp raporu verildi. Yapıldığı belirtilen bu şikayetin nasıl sonuçlandığı bilinmezken amcasının oğlu olan Ümit Yılmaz’ın anlatımlarına göre öldürülen Nihat Yılmaz en son geçtiğimiz perşembe günü annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde yine üzerindeki baskıları ve maruz kaldığı kötü muameleleri anlatarak ağlamaya başladı. Yılmaz, görüşmelerinde annesine başına bir şey gelmesi halinde aynı cezaevinde kalan arkadaşı olan Mehmet Seyidoğlu isimli mahkumdan tüm ayrıntıların öğrenilebileceğini bile annesine söyledi. Bu görüşmenin hemen ertesi günü koğuşta tek başına kalan Yılmaz’ın yanına cezaevi idaresi tarafından başka bir mahkum daha yerleştirildi. Cezaevi idaresinin Yılmaz’ın odasına yerleştirdiği bu mahkum, cumartesi gecesi sahur vakti, önce jiletle yaraladığı Yılmaz’ı daha sonra iple boğarak katletti. Olay ancak gardiyanların pazar sabahı yaptıkları sayımda anlaşılabildi. Sayım için koğuşa giren gardiyanlar Yılmaz’ın cesedini yerde katil zanlısı mahkumu da başında bekler buldu. Öldüğü belirlenen Nihat Yılmaz’ın cenazesi Tekirdağ Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, katil zanlısı mahkum ise hücreye alındı.

AİLE: CİNAYETİ CEZAEVİ İDARESİ İŞLEDİ
Katil zanlısını sorgulayan cumhuriyet savcısı ile bizzat görüşen kuzen Ümit Yılmaz’ın aktardığına göre, mahkum, savcıya cinayeti Yılmaz’ın kendisine “Cinsel ilişki teklifinde bulunduğu gerekçesiyle” işlediğini ileri sürdü. Yılmaz ailesi ise bu gerekçeye inanmadıklarını söyledi. Aileye göre, anlatılanlar kesinlikle cinayeti meşrulaştırmaya ve üzerini kapatmaya dönük. Çocuklarının bizzat cezaevi idaresi tarafından mahkum eliyle öldürüldüğünü iddia eden Yılmaz ailesi, çocuklarının katillerinin bulunup, hesap sorulması için tüm girişimlerde bulunacaklarını ifade etti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Dergahın zorla camiye dönüştürülmesine tepki gösterdiler

SONRAKİ HABER

Asırlık lezzet: Tahin helvası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...