28 Temmuz 2014 16:38

Trafikte asıl yangın denetim yangını!

TEM Otoyolu Kavacık mevkiinde dün yanan halk otobüsünde hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu. Hayatını kaybedenlerden Tevrat Barışık’ın kimliği olay yerinde belirlenmişti.

Trafikte asıl yangın denetim yangını!
Paylaş

TEM Otoyolu Kavacık mevkiinde dün yanan halk otobüsünde hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu. Hayatını kaybedenlerden Tevrat Barışık’ın kimliği olay yerinde belirlenmişti. Bugün yapılan incelemede de diğer üç kişinin de kimliği tespit edildi. Hayatını kaybeden diğer kişilerin Nermin Küçükkaya (53) eşi Şuayip Küçükkaya (55) ile Ahmet Nalbantoğlu (48) isimli yolcu olduğu öğrenildi. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tutulan cenazeler otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

MMO: DENETİM YOK

Öte yandan olayla ilgili açıklama yapan Makina Mühendisleri Odası, trafikteki araçların denetimindeki eksikliklere dikkat çekti. “Yollarda seyreden araçların ve dolayısıyla yolcuların güvenliğini temin etme sorumluluğu olan Ulaştırma Bakanlığını görevini yapmaya çağırıyoruz” denildi.

Açıklamada 26 Haziran 2012 tarihinde yayımlanan, “Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik”te yapılan değişiklik ile “Yangın algılama ve alarm sistemleri” araçlarda tadilat kapsamına alındığına dikkat çekildi. Yönetmeliğin yolcu güvenliği ve araç güvenliği açısından atılan önemli bir adım olduğunun belirtildiği açıklamada, “Ne var ki, yönetmelik hükümlerinin, özellikle önceden tescil işlemi görmüş 2005 model ve sonrası M2 ve M3 kategorisi araçlarda uygulanıp uygulanmadığının takibi ve denetimi, kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonsuzluk nedeniyle hiçbir kurum ve kuruluş tarafından yapılmamaktadır. Bu nedenle de, işletme veya araç sahipleri yönetmeliğin hükümlerini yerine getirmemektedirler. Bu bağlamda; yollarda seyreden araçların ve dolayısıyla yolcuların güvenliğini temin etme sorumluluğu olan Ulaştırma Bakanlığını görevini yapmaya çağırıyoruz” denildi.

‘MALATYA VE KAYSERİ’DE UYARMIŞTIK’

2013 Aralık ayında Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar tarafından Malatya ve Kayseri’de 6’sı öğretmen, 9’u öğrenci 18 vatandaşın yaşamlarını yitirdiği trafik kazaları sonrasında uyarılar yapıldığını hatırlatan MMO, “Yeni bir mevzuat düzenlemesi yapılarak, ticari araçların periyodik bakım, enerji tasarrufu, sürücü eğitimi, güvenli bakım ve parça kullanımı gibi konularda MMO tarafından eğitilerek sertifika almış ‘Araç Teknik Denetim Mühendislerine denetim yetkisi verilmeli ve ticari araçlar iki muayene arasında en az üç kez sökme/takmalı lastik ve fren ağırlıklı özel bir denetimden geçirilmelidir” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mudanya Belediyesi\'nden ‘Suriyeli sürgünü\' açıklaması

SONRAKİ HABER

Gazze\'de çocuk parkı ve hastane bombalandı: 10 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...