26 Temmuz 2014 14:26

Düğmeye basılmış gibi; Demirtaş stantlarına 3 ayrı kentte saldırı

Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim kampanyası kapsamında yapılan çalışmalara bugün 3 ayrı saldırı gerçekleştirildi. Rize, Samsun ve İzmir Karşıyaka'da yaşanan olaylar, "Saldırılar organize mi" şüphesini doğurdu.

Düğmeye basılmış gibi; Demirtaş stantlarına 3 ayrı kentte saldırı
Paylaş

Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim kampanyası kapsamında yapılan çalışmalara bugün 3 ayrı saldırı gerçekleştirildi. Rize, Samsun ve İzmir Karşıyaka'da yaşanan olaylar, "Saldırılar organize mi" şüphesini doğurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bu parti aslında Meclis'te olmamalı" dediği HDP'nin Eş Genel Başkanı olan Demirtaş ise saldırganların Erdoğan'a güvendiğini söyledi.

Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın seçim kampanyası kapsamında il merkezinde bulunan Memişağa Parkı’na stant kuruldu. Ancak standa gelen bir kişi, Emekli Öğretmen Necmettin Durmuş’a standı 5 dakika içerisinde kaldırması gerektiğini, kaldırmadığı takdirde bunu canıyla ödeyeceği tehdidini savurarak alandan ayrıldı.

Durmuş ise kendisine yapılan tehdit karşısında ‘canın sağolsun’ demekle yetindi. Söz konusu kişi, 5 dakika sonra yanına birkaç kişi alarak kurulan stant önüne geldi. Grup, Necmettin Durmuş ile tartışmaya devam etti. Şahıslar, daha sonra Selahattin Demirtaş’ın standını tekmelerle devirdi. Diğerleri ise Durmuş’a saldırdı. Olayda hafif yaralanan Durmuş hastaneye kaldırılırken saldırganlar polisler tarafından emniyete götürüldü.

Emekli öğretmen sözlü saldırıların ardından yaptığı basın açıklamasında "Demokrasi olacaksa birtakım bedellerin ödenmesi gerekir. Gökten zembille inmez. Tehditle yaşam olur mu? 2007 Seçimlerinde Rize”den Emek Partisinden milletvekili adayıydım, tüm köyleri gezdim, kimse tehdit etmedi, ülkede demokrasi varsa ben de desteklediğim adayın posterlerini taşıyabilirim” dedi.

DEMİRTAŞ ARADI, GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

Saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, Emekli Öğretmen Necmettin Durmuş'u telefonla aradı. Geçmiş olsun dileklerini ileten Demirtaş'ın "Yaptığınız bu çalışma çok anlamlı ve değerlidir. Barış için, bir arada yaşam için çok önemli bir çalışma yürütüyorsunuz. Bu çirkin saldırıyı kınıyorum. Ellerinizden öpüyorum" dediği öğrenildi.

SUÇ DUYURUSU

Demirtaş, saldırıyla ilgili olarak Rize Valisi Ersin Yazıcı'yla da görüşerek olayla daha yakından ilgilenilmesini istedi. Vali Yazıcı da saldırganların ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı ve olayın savcılığa intikal ettirildiği bilgisini verdi. Demirtaş ayrıca, avukatı aracılığıyla kendi adına saldırganların isim ve adreslerinin tespiti ile haklarında yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

RİZE'DEKİ IRKÇILAR ERDOĞAN'A GÜVENİYOR

SAMSUN'DA DA SALDIRI

Öte yandan Rize'nin ardından Samsun'da da benzer bir saldırı yaşandı. Demirtaş için çalışma yürüten HDP yönetici ve üyeleri Demirtaş broşürü dağıttıkları esnada ırkçı bir grubun saldırısına maruz kaldı. Partililer saldırı nedeniyle bir kahvehaneye sığınmak zorunda kaldı. Samsun'daki ırkçı saldırıyı da kınayan Demirtaş, Rize ve Samsun'da yaşanan bu saldırıların Başbakan'ın son günlerde kendisine karşı kullandığı ayrımcı ve hedef gösteren dilden kaynaklandığına dikkat çekti. Demirtaş, saldırıların seçim kampanyasını engelleyemeyeceğini vurguladı.

KARŞIYAKA'DA 'TÜRKÇÜYÜZ' SLOGANLARIYLA SALDIRI 

Karşıyaka’da Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için kurulan standa ellerinde bıçaklar bulunan 15 kişilik bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda HDP’li 2 kişi darp edilirken, polisin saldırganlara müdahale etmemesi tepki gördü.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Halkların ve Değişimin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için yapılan seçim çalışmaları kapsamında metro istasyonu karşısında kurulan standa ellerinde bıçaklar bulunan 15 kişilik bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi. ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' ve ''Türk’üz Türkçüyüz Atatürkçüyüz'' diye bağıran saldırgan gruba olay yerine gelen polisler müdahale etmezken, çevre esnafı saldırganlara ve polise tepki gösterdi.

Grup daha sonra ''Bu işin sonrası da var. Siz dağdan geliyorsunuz. Size burada stant açtırmayacağız'' diye tehditler yağdırdıktan sonra dağıldı. Saldırıda darp edilen HDP’li 2 kişi hafif şekilde yaralandı. HDP’liler, stant başından ayrılmayarak çalışmalarını sürdürdü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adatepe halkı otobüsüne kavuştu

SONRAKİ HABER

Gözaltı süresi dolan polisler Adliye\'de oturma eylemi yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...