29 Haziran 2011 10:21

Halk, iradesine saygı istiyor

Genel Seçimlerin ardından Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesi ve Dicle’de dahil tutuklu 6 Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekili ile 2 CHP, 1 MHP milletvekilinin tahliye edilmemesinin yarattığı krize tepki büyük.Kocaeli’nin Körfez ilçesi Çamlıtepe Mahallesi sakinlerine yaşanan gelişmele

Halk, iradesine saygı istiyor
Paylaş
Hayrettin Yıldıztekin

Genel Seçimlerin ardından Hatip Dicle’nin vekilliğinin düşürülmesi ve Dicle’de dahil tutuklu 6 Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku milletvekili ile 2 CHP, 1 MHP milletvekilinin tahliye edilmemesinin yarattığı krize tepki büyük.

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Çamlıtepe Mahallesi sakinlerine yaşanan gelişmeleri sorduk. Mahalle sakinlerinden Emekli Hacı Ercan, “Bu vekilleri halk seçmiştir. Halkın kararını kimse yok sayamaz ve küçümseyemez”dedi.  Daha önce milletvekili seçilenlerin cezaevinden çıkabildiğini hatırlatan Haydar Yıldız ise “Halkın iradesi sandığa yansımıştır. Bir an önce serbest bırakılmalılar dedi”dedi. Yıldız, Blok vekillerinin boykot tutumunun da çok haklı olduğunu belirtti.

‘BU MECLİS ANLAMSIZ’

Çamlıtepe Mahallesi sakinlerinden Mustafa Güven ise seçilen vekillerin halkın iradesiyle seçildiklerini belirterek, bağımsız millet vekillerinin Meclise gitmemesini ve CHP’li vekillerin yemin etmemesini haklı bulduğunu dile getirdi. Güven “Bu vekiller halkın oylarıyla seçilmişler. Bizi temsil etsinler diye oy veriyoruz. Ama bunun önüne engel koyuyorlar. Temsil hakkının olmadığı bir Meclise gitmenin bir anlamı da yok” dedi.

BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULUNMALI

Mahalle Esnaflarından Mustafa Çelik de “Bu insanlar hırsızlık mı yapmış, adam mı öldürmüş, memleketi mi bölmüş? Bu iş kolay kolay kapanacak bir iş değildir”dedi. İki dönem önce de aynı şeyin yaşandığını çıkarılan yasayla Başbakanın vekil seçilebilmesinin önünün açıldığını ifade eden Çelik, tutuklu vekiller için de aynısının yapılmasını istiyor. Kimsenin ülkeyi kaosa sürüklemeye hakkının olmadığını ifade eden Çelik, sorunun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini belirtti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Oğlumuz onurumuz: Onur Yaser Can

SONRAKİ HABER

Komşu'da 'paket' onaylandı, halk isyanda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...