29 Haziran 2011 10:13

'Yandaş medya' tek bir ağızdan yemin etti

Meclis açılışına damgasını vuran ‘yemin krizi’ni yandaş medya AKP ağzıyla yorumladı.Manşetlerinden, seçilmiş vekillere Meclis yolu açılması için dik duran BDP ve CHP’ye yüklenen yandaş medyanın, kendi çözümünü dayatan AKP’yi aklama çabası dikkat çekti.Siyanürcü

'Yandaş medya' tek bir ağızdan yemin etti
Paylaş

Manşetlerinden, seçilmiş vekillere Meclis yolu açılması için dik duran BDP ve CHP’ye yüklenen yandaş medyanın, kendi çözümünü dayatan AKP’yi aklama çabası dikkat çekti.

Siyanürcü Koza şirketinin yayın organı Bugün gazetesi, manşetini “sağduyu” ve “solduyu” diye ikiye bölerek kurguladı. Sağduyu kısmına AKP ve MHP’yi yerleştiren gazete, bu iki partiyi milletin iradesine saygının gereği olarak Meclise girip yemin ettiği için, kaosa fırsat vermeyerek büyük bir krizi önlediklerini iddia etti. Solduyu kısmına ise CHP ve "kendisi gibi sol tabana sahip" şeklinde tanımladığı bağımsız vekillerin yemin etmeyerek, yargıya ve milli iradeye direniş gösterdiklerini dile getirdi.

Kısa bir süre önce mizanpaj yenileyerek kendisine iyiden iyiye Zaman havası katan Star gazetesi ise “Silivri boykotu” manşetiyle yemin krizini yorumladı. Gazete, CHP ve BDP’nin yemin etmeyerek milyonlarca seçmenin iradesine gölge düşürdüğünü belirtti.

Zaman gazetesi de benzer yorumları aynı şekilde sıraladı. “Hem milli iradeye saygı dediler, hem de Meclisi boykot ettiler” manşetini atan Zaman, yemin töreninde CHP ve BDP’nin ittifak içinde olduğunu savundu.

Taraf gazetesi de “CHP’nin Ergenekon’a rehin olduğunu belirterek, BDP’yi ve Genelkurmayı bir tuttu, ikisinin de boykotçu olduklarını dile getirdi.

Yeni Akit ise “CHP de dağın emrine uydu” manşetini attı. BDP’nin dağdan gelen talimat üzerine yemin etmeyerek TBMM’yi boykot ettiğini iddia eden gazete, CHP’nin de hükümetten ve sivil toplum kuruluşlarından gelen bütün çağrılara kulağını tıkadığını ve tıpkı BDP gibi yemin etmediğini ifade etti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Engelli gence polis şiddeti

SONRAKİ HABER

Oğlumuz onurumuz: Onur Yaser Can

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...