25 Temmuz 2014 19:06

IŞİD saldırısını kırdık

YPG Batı Cephesi Komutanı Serdar Kobanê, üç haftadan bu yana Kobanê’ye saldıran IŞİD’in gücünü kırdıklarını söyledi. YPG, IŞİD’in elindeki Çel Oxli köyünü de geri almayı başardı.

IŞİD saldırısını kırdık
Paylaş

YPG Batı Cephesi Komutanı Serdar Kobanê, üç haftadan bu yana Kobanê’ye saldıran IŞİD’in gücünü kırdıklarını söyledi. YPG, IŞİD’in elindeki Çel Oxli köyünü de geri almayı başardı.

IŞİD’in Cerablus yönündeki saldırılarına karşı YPG ve YPJ’nin başlattığı ve ‘Kobanê Şehitleri İntikamı’ ismi verilen operasyon sürüyor. Operasyonlarda, Kürt köylerine bomba yağdıran IŞİD’in askeri merkezleri hedef alınırken, çok sayıda silaha el konuldu. IŞİD Cerablus’a yakın köylere çekilmek zorunda kalırken, Çel Oxli köyü de kurtarıldı. YPG ve Operasyona 22 Temmuz gecesi başladıklarını belirten YPG Kobanê Batı Cephesi Komutanı Serdar Kobanê, IŞİD’in elinde bulunan Zor Mağara köyünden başlayarak, kantonun güneyine kadar tek hat üzerinde yürüttükleri operasyonda IŞİD’e büyük darbe vurduklarını söyledi.

Gerçekleştirdikleri operasyonda kayıp vermediklerini söyleyen Kobanê, “Bu operasyonla IŞİD’e onları kendi merkezlerinde de vurabileceğimizi gösterdik. 42 çete üyesini öldürdük. Bazı üyelerini esir aldık” dedi. Yaptıkları operasyonda tek bir sivilin dahi zarar görmediğini söyleyen Kobanê, “Eğer onlar gibi yapsaydık, sivilleri düşünmeseydik, şu an yüzlerce IŞİD’liyi öldürmüş olurduk. Bizim amacımız insan öldürmek değil, topraklarımızdan çıkmaları için savaşıyoruz” diye konuştu. Operasyonun devam edeceğini söyleyen Kobanê, “Buraları asla ama asla IŞİD’e bırakmayacağız” dedi.

IŞİD’in elinden kurtarılan köy ve mezralara YPG ve YPJ mevzileri kazılırken, daha önce IŞİD tarafından yakın köylere atılan top ve havan atışlarının durması nedeni ile köylülerin de evlerine dönebilecekleri açıklandı. YPG ve YPJ kuvvetlerinin yoğun önlemler aldığı batı cephesinde ilerleyen günlerde yoğun çatışmalar yaşanması bekleniyor.

‘KARKAMIŞ’TAN IŞİD MİLİTANLARI GELİYOR’

Öte yandan yerel kaynaklar, Cerablus’ta ağır darbe alan IŞİD’in güç takviyesi gerçekleştirmeye başladığını ve Birecik’te bulunan Karkamış Sınır Kapısı’ndan yüzlerce çete üyesinin geçtiğini iddia ediyor. (Kobanê/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İhsanoğlu\'ndan Diyarbakır’da Kürtçe ve zafer işareti!

SONRAKİ HABER

Kızıltepe\'de mültecilere yönelik saldırı kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...